Armoede is een frequent besproken onderwerp op Facebook. En het komt op allerlei manieren steeds terug. De dood van Mandela die veel heeft gedaan aan armoede bestrijding of de stichting FDRS die 17 december weer volop in de discussie staat. Je vraagt je af wat de visie is van het ministerie van SOAW.
De laatste tijd is er ook een discussie over het minimumloon. Er zijn twee standpunten. Het minimumloon moet afgeschaft worden want het zorgt er voor dat mensen die een lage productie hebben niet aan de bak komen. Het andere standpunt is dat het minimumloon verhoogd moet worden. Doordat mensen slechts overleven kunnen ze niet productief zijn en/of studeren.
In "Curacao 3.0" hen ik al voorgesteld om iedereen onmiddellijk aan het werk te zetten en daar de socialiseren en productief te maken. Misschien is het simplistisch.
Steeds meer tref ik dit soort artikelen over armoede: https://decorrespondent.nl/511/waarom-arme-mensen-domme-dingen-doen/14406623-f2d61f0c
Het komt erop neer dat mensen gewoon geld moeten krijgen, voor dat ze uit de armoede kunnen komen. De schaarste gedacht in de situatie van armoede is zodanig dat ze er nooit uit zullen komen.
Hoe komt het dat armoede zo vaak wordt besproken? Omdat het toeneemt. De voedselbanken nemen toe. De programma's die tweede handspullen weggeven aan de armen nemen toe. Wereldwijd worden de rijken rijker en de armen armer. De Paus, man van het jaar 2013, heeft het nadrukkelijk gezegd. Venezuela, met aan het roer President Maduro, stort in de afgrond, want ook hij kent de weg niet. In Barbados moeten 3000 ambtenaren naar huis, want de rekening van de crisis wordt door geschoven naar de ambtenaren. Op Curacao zijn dat de zieken en de zwakken. Wat is de oplossing?
Comments