top of page

Zijn er dan geen lichtpuntje op Curacao?

Zijn er dan geen lichtpuntje op Curacao?

DRAFT 2.0

14 januari 2022

Er zijn zeker lichtpuntje? Ggisteren zag ik drie. Per 15 januari 2022 zijn interbancaire transacties tussen de eilanden instant verwerkt. Dat zal het betalingsverkeer zeker ten goede komen (Betaling 24/7/365; CBCS, lokale banken en Worldline maken Instant Payments mogelijk, 2022).

In de staten wordt er een presentatie gehouden over de digitalisering van het onderwijs. Het lijkt erop dat de digitalisering ver gevorderd is. Als men nadert luister gaat het om de automatisering van het administratieve deel. Op het gebied van de inhoud van het onderwijs valt er nog een wereld te winnen (Parlamento di Kòrsou, 2022).

Er wordt steeds meer wetenschappelijk onderzoek gedaan op de eilanden, mede dankzij financiering door financiering van NWO en ZonMw (Rathenau Instituut, 2022).

Het Sandals Resort gaat in de eerste helft van dit jaar open en is nu al nagenoeg volgeboekt. Maar het is het verder uitbouwen van nagenoeg onze overgebleven economische pijler.

Vele jongeren volgen een cursus in één van de kustvormen.

Bij sommigen heb ik de vraag, nu pas? Bij anderen heb ik de vraag, is het echt zo mooi? Tegenwoordig weet je het echt niet mee. Maar... het zijn lichtpuntjes. Ziet u nog meer lichtpunten?

Dr. Miguel Goede

References

Betaling 24/7/365; CBCS, lokale banken en Worldline maken Instant Payments mogelijk. (2022, januari 14). Antilliaans Dagblad, p. 1.

Parlamento di Kòrsou. (2022, januari 13). Presentashon di grupo di trabou ministerial digitalisashon edukashon Kòrsou. Opgehaald van www.facebook.com/parlamento.cw: https://www.facebook.com/parlamento.cw/videos/4711238842326109

Rathenau Instituut. (2022, januari 13). ONDERZOEK IN CARIBISCH DEEL KONINKRIJK NEEMT TOE. Opgehaald van www.knaw.nl: https://www.knaw.nl/nl/actueel/nieuws/onderzoek-in-caribisch-deel-koninkrijk-neemt-toe

0 views0 comments

Comments


bottom of page