top of page

www.visionsoncuracao.com

3 oktober 2013. In een oude krant lees ík www.visionsoncuracao.com. Het is een collage van visionaire bijdragen. Valt wel op dat er geen jongeren bij zitten. Ik dacht net weer dat we geen visie hadden. Later zie ik via een vriend de uitnodiging voor een visietraject dat aanvangt met een seminar op 22 en 23 oktober. Verder is duidelijk dat ook "GreenTown" een conferentie heeft over hun visie over het vertrek van de raffinaderij. Niet te vergeten de visie van de groep PIN. De naam doet mij denken aan "Vishon Korsou" van eind jarennegentig. En automatisch kom ik met mijn gedachten bij "2020", het traject dat ik trok in 1997. Ik was er toen aan begonnen door een denkfout. Ik dacht dat we op Curacao geen visie hadden. Ik heb geleerd dat we geen gemeenschappelijke visie hebben. We hebben soms dezelfde visie en toch geen gemeenschappelijke visie. Ik heb toen geconcludeerd dat we geen leiderschap hebben. Volgens mij is het nog steeds het geval. Weldra zullen we weer zien dat we allemaal onze eigen visie hebben die allemaal hetzelfde zijn en geen leiderschap. Boeli heeft het goed gezien en een vriend van mij heeft gelijk. "We maken alleen maar plannen. We stapelen plannen." Maar ik ga toch dan ook door met www.curacao2030.com. Daar verzamelen wij al de individuele visie; het is een soort expositie van alle visies.

Ik was vandaag in de bieb om een exemplaar van Caribbean 3.0 te doneren. Begin 2013 schreef ik dat ze nog geen WiFi hadden. Nu wel. Maar ze begrijpen het niet. Het is niet open. Het is een gedoe om op het netwerk te komen. WiFi moet vrij zijn, het is een basisbehoefte en een mensenrecht.

Ik moet aan de post van Esther op haar Facebook wall denken: "Gaat je blog nog steeds over jezelf?"

Als je denkt dat je alles hebt gehad, dan zie ik op tv op mijn smartphone app dat FKP gaat beginnen met de bouw van 700 van de 4000 woningen. Dat is daadkracht. Is dat leiderschap? Het zal waarschijnlijk een strijd worden met de milieubeweging.

Het is duidelijk: we zijn een jong land met 150.000 leiders met 150.000 visies over 444 en niet over 444+. En toch doen de sporters en artiesten het goed in 444+.

0 views0 comments

留言


bottom of page