top of page

Weer over de onafhankelijkheid

Weer over de onafhankelijkheid

DRAFT 2.0

8 september 2022

Zondag wipte ik snel binnen voor een cup koffie. Daar raakte in niet gepland aan de praat met een kennis. Die begon een monoloog over de weg naar de onafhankelijkheid, resoluties van de Verenigde Naties en zo voorts. Ik probeerde lang beleefd te blijven. Ik legde uit dat dat allemaal formeel juridische constructies waren. Dat echte onafhankelijk meer te maken heeft met burgers die onafhankelijk zijn. Ik legde uit dat wij een wreed volk zijn en dat de onafhankelijkheid de wreedheden onderling alleen maar zouden doen toenemen en dat er geen waarborgen meer zijn om in te grijpen. Ik herinnerde hem aan een paar van die wreedheden uit het recente verleden – 2011 - waar niemand meer over spreekt. Hij viel een beetje stil en ik nam snel afscheid, want ik was een beetje opgewonden geraakt. Ik denk niet dat deze zevenvinker Curaçaoënaar uit zijn bubbel heb geholpen. Maar ik word gewoon bang van dit soort mensen die totaal geen realiteitszin meer hebben.

En ik er is niemand zo onafhankelijk als ik. Ik heb geen enkele baas en leg nergens verantwoording af.

Miguel Goede

1 view0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page