top of page

We moeten social netwerken

Iedereen heeft het er over.  Het gaat om drie woorden "social", "net" en "working". Het heeft dus ook met werk te maken.  Maar velen zijn er zich niet van bewust en bendarukken het sociale.  Het is zelf zo dat sommige werkgevers niet willen dat medewerkers bezig zijn met social networking tijdens het werken.  Maar social networks zijn een productive platform geworden. Niet alleen vor marketing, strategie-ontwikkeling en communicatie maar collaboratie.

Zo kan human resource management bij werving en selectie bijna niet meer zonder Facebook.  De pagina's van sollicitanten worden zorgvuldig behoordeeld.

Maar het gaat veel verder.  Werken wordt steeds virtueler.  We zitten steeds minder op een plek, kantoor.  Werken is 24/7, los van plaats en tijd.  Hierdoor zijn werken en social helemaal met elkaar vervlochten.

Via social media wordt naar oplossingen gezocht.  De afgelopen jaren zien wij wereldwijd dat de social media ook een rol gaan spelen bij verkiezingen en andere politieke acties.

We moeten echt er wel onderscheid maken tussen netwerken die waarden vergroten en verdelen.  Dit zijn positieve netwerken.  En netwerken die waarden pakken, af schermen en onderling verdelen.  Deze laatste zijn negatieve netwerken.

Wat ik wil zeggen is dat internet een grondrecht is geworden omdat connecten via social media een basisbehoefte is.  Mensen die geen deel kunnen nemen aan social media zijn uitgesloten.

0 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page