top of page

We glijden steeds verder af

Op 2 december 2013 publiceert het CBS een persbericht over de werkloosheid die in nu gestegen naar 13% en de jeugdwerkloosheid is zelfs naar 37,1% gestegen.

Het is toeval maar ook verschijnt:

"Caribbean Economic Performance Report

Caribbean Centre for Money and Finance

14 Jul 2013 Published in Trinidad and Tobago"

(http://caribseeklife.com/index.php/caribbean-magazine/trinidad-and-tobago-magazine/item/203-caribbean-economic-performance-report)

In het rapport staat in dat we de enige zijn in de regio met een negatieve groei in 2013. En dan te bedanken dat wij, samen met Sint Maarten de enige zijn schuldsanering hebben gekend.

Table 17: Percentage Real GDP Growth Projections

Country

2013

Antigua and Barbuda

1.7

Bahamas

2.7

Barbados

0.5

Belize

2.7

Curacao

-1.6

Dominica

1.3

Grenada

0.5

Guyana

5.5

Haiti

6.5

Jamaica

0.5

Sint Maarten

1.4

St. Kitts and Nevis

1.9

St. Lucia

1.1

St. Vincent and the Grenadines

1.0

Suriname

4.5

Trinidad and Tobago

2.0

Source: IMF World Economic Outlook April 2013 and Central Bank of Curaçao and Sint Maarten.

De afgelopen tijd had ik al met vele mensen uit alle sectoren gevraagd of het slecht ging. Iedereen zei dat het niet goed gaat, maar nu hebben we de keiharde kille cijfers en zien we dat achter blijven bij de regio. Maar het ergste is dat er geen visie en leiderschap is om ons uit dit dal te trekken. Dit is de spiegel die iedereen die na 101010 met alle geweld moest besturen en managen. Die anderen als incapabel en corrupt terzijde heeft geschoven. Een ding is duidelijk: deze groep met snel weg. Ze kunnen het niet. HOe langer ze aanblijven hoe groter de ellende.

Het ook toeval dat professor Rotmans uit Rotterdam op het eiland rondloopt met zijn verhaal over van verandering van tijdperk. Hij heeft zelf een slide met "Society 3.0", zie ik op Facebook. Een friend heeft een slide gepost.

Al toppount zie ik minister president Eman zijn gevolmachtigde minister, zonder vervalste CV, in Den Haag instaleren en tussen door verkondigen, dat de koning het goed heeft gezien: Aruba is de natuurlijke gateway naar Latijns Amerika.

Ik wens u toch nog een goede avond.

0 views0 comments

Recent Posts

See All

Creativiteit DRAFT 4.0 29 november 2023 Een van de vaardigheden van de Future of Work is creativiteit. Creativiteit houdt in dat je in staat bent om unieke oplossingen te bedenken en je perspectief ku

De volgende verkiezingen op Curaçao DRAFT 4.0 28 november 2023 De volgende verkiezingen op Curaçao. Nu de verkiezingen in Nederland maar ook elders hebben plaatsgevonden, bijvoorbeeld Argentinië, begi

Happy birthday ChatGTP DRAFT 4.0 27 november 2023 Op 30 november vieren we de eerste verjaardag van onze vriend ChatGPT, die de wereld heeft veroverd. In slechts één jaar hebben Chat en wij heel wat m

bottom of page