top of page

We glijden steeds verder af

Op 2 december 2013 publiceert het CBS een persbericht over de werkloosheid die in nu gestegen naar 13% en de jeugdwerkloosheid is zelfs naar 37,1% gestegen.

Het is toeval maar ook verschijnt:

"Caribbean Economic Performance Report

Caribbean Centre for Money and Finance

14 Jul 2013 Published in Trinidad and Tobago"

In het rapport staat in dat we de enige zijn in de regio met een negatieve groei in 2013. En dan te bedanken dat wij, samen met Sint Maarten de enige zijn schuldsanering hebben gekend.

Table 17: Percentage Real GDP Growth Projections

Country

2013

Antigua and Barbuda

1.7

Bahamas

2.7

Barbados

0.5

Belize

2.7

Curacao

-1.6

Dominica

1.3

Grenada

0.5

Guyana

5.5

Haiti

6.5

Jamaica

0.5

Sint Maarten

1.4

St. Kitts and Nevis

1.9

St. Lucia

1.1

St. Vincent and the Grenadines

1.0

Suriname

4.5

Trinidad and Tobago

2.0

Source: IMF World Economic Outlook April 2013 and Central Bank of Curaçao and Sint Maarten.

De afgelopen tijd had ik al met vele mensen uit alle sectoren gevraagd of het slecht ging. Iedereen zei dat het niet goed gaat, maar nu hebben we de keiharde kille cijfers en zien we dat achter blijven bij de regio. Maar het ergste is dat er geen visie en leiderschap is om ons uit dit dal te trekken. Dit is de spiegel die iedereen die na 101010 met alle geweld moest besturen en managen. Die anderen als incapabel en corrupt terzijde heeft geschoven. Een ding is duidelijk: deze groep met snel weg. Ze kunnen het niet. HOe langer ze aanblijven hoe groter de ellende.

Het ook toeval dat professor Rotmans uit Rotterdam op het eiland rondloopt met zijn verhaal over van verandering van tijdperk. Hij heeft zelf een slide met "Society 3.0", zie ik op Facebook. Een friend heeft een slide gepost.

Al toppount zie ik minister president Eman zijn gevolmachtigde minister, zonder vervalste CV, in Den Haag instaleren en tussen door verkondigen, dat de koning het goed heeft gezien: Aruba is de natuurlijke gateway naar Latijns Amerika.

Ik wens u toch nog een goede avond.

0 views0 comments

Recent Posts

See All

Dissent: A Pillar of Democracy

Dissent: A Pillar of Democracy April 18, 2024 Yesterday, I couldn't find the time to blog. My schedule was packed, and it was chaotic. Not only were there continuous meetings, but numerous reports nee

Reflections on the ABC Islands Tourism Symposium

Reflections on the ABC Islands Tourism Symposium April 16, 2024 Last Friday, I had the opportunity to attend the symposium organized by the Association of Dutch Caribbean Economists (ADCE) on the them

Confronting Ignorance in the Face of Reality

Confronting Ignorance in the Face of Reality April 15, 2024 We are ignorant of the facts, and we deny the facts we do have. No one is pushing to finally publish the figures from the 2023 census. Howev

Comments


bottom of page