top of page

Wat is mindset?

Wat is een mindset?

24 juli 2012 | Ronald van Akkeren | Reageren uitgeschakeld | Brein Zaken Kennisbank

Een mindset is het geheel van overtuigingen dat je hebt. Dit zijn deels bewuste en deels onbewuste overtuigingen. De juiste mindset speelt een belangrijke rol in de mate waarin je succes hebt om je doelen te behalen. Deze doelen kunnen liggen in je werk- of privéleven of in je sportcarrière.

Onbewuste overtuigingen

Vooral de onbewuste overtuigingen zijn interessant, want die sturen je emoties en je gedrag. Naarmate je meer onbewuste overtuigingen bewust kunt maken, krijg je meer ruimte om ongewenste overtuigingen te veranderen. Zo kun je ook je emoties en gedrag veranderen.

Fixed mindset

Er zijn veel mensen met een fixed mindset die geloven dat hun talenten en capaciteiten vastliggen en niet te ontwikkelen zijn. Zij richten zich er steeds op om hun capaciteiten te bewijzen en intelligent over te komen. Ze gaan echter grote uitdagingen uit de weg en haken snel af als iets tegenzit. Als iets niet snel tot succes leidt, is voor hen de conclusie dat ze daar blijkbaar geen aanleg voor hebben.

Growth mindset

Mensen met een growth mindset gaan ervan uit dat hun capaciteiten en intelligentie te ontwikkelen zijn. Zij genieten van uitdagingen en geloven dat volharding nodig is om te groeien. Deze mindset is een veel productievere instelling, die over het algemeen leidt tot veel meer succes en voldoening.

Een mindset aanleren

Een growth mindset kun je gelukkig ook aanleren met behulp van MENSpro. Neurofeedback en coaching versterken je bewuste en onbewuste capaciteiten. Denk hierbij aan inzicht, focus, aandacht en een verruiming van je bewustzijn.

Door innerlijke rust en creativiteit worden jouw onbewuste overtuigingen aanzienlijk beter (h)erkend. Je krijgt als persoon nieuwe inzichten en je wordt flexibeler. Dit betekent dat je je beter kunt aanpassen aan de werkomgeving en de bedrijfscultuur.

0 views0 comments

Comments


bottom of page