top of page

Waar gaan de verkiezingen van maart 2021 over?

Waar gaan de verkiezingen van maart 2021 over?

DRAFT 1.0

16 maart 2021

Op 14 maart 2021 was ik voorzitter van het Nederlandstalige verkiezingsdebat op Curaçao. Het was georganiseerd door Radio Paradise FM, onder leiding van het fenomeen Maarten Schakel (Suzy Camelia Romer wint verkiezingsbedat Paradise FM, 2021).

De verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn twee dagen eerder dan onze verkiezingen. Het NRC publiceert een artikel met daarin de vijf topics van de verkiezingen, volgens het NRC worden genoemd: Klimaat, Wonen, Arbeidsmarkt, Belastingen, Europa (De vijf hete hangijzers voor na 17 maart, 2021).

Ik vroeg de leden van de jury en de organisatie van het debat, wat de vijf issues van de verkiezingen van Curaçao zijn. Vluchtig kwamen wij tot een lijstje, waar men niet teveel waarde aan moet hechten:

Covid/COHO. Hoe gaan wij om met de crisishulp uit Nederland? Aanvaarden wij de voorwaarden? En kunnen wij de voorwaarden nakomen?

Kwaliteit van het onderwijs. Hoe digitaliseren wij het onderwijs en verbeteren wij de aansluiting met het onderwijs?

Banen/economie. Hoe gaan wij de economie stimuleren en banen creëren om de werkloosheid te bestrijden?

Fondsen/pensioenen. Zijn de fondsen nog gezond of zijn ze in gevaar?

Bij twee andere topics plaats ik een vraagteken of ze meespelen bij de verkiezingen: gezondheidszorg, Integriteit?

Helaas geen klimaat of men moet de discussie over het Eilandelijke Ontwikkelings en de toekomst van de raffinaderij plaatsen in de context van het debat over de klimaatcrisis.

References

Suzy Camelia Romer wint verkiezingsbedat Paradise FM. (2021, maart 15). Opgehaald van paradisefm.cw/: https://paradisefm.cw/suzy-camelia-romer-wint-verkiezingsdebat-paradise-fm/

Dr. Miguel Goede

0 views0 comments

Comments


bottom of page