top of page

Vrienden

Jopi Hart presenteerde op zaterdag 19 oktober 2013 zijn roman "Verkiezingsdans" op zijn oude school. Het thema is gelijk aan mijn laatste wetenschappelijke publicaties: hoe de onderwereld de politiek heeft overgenomen met moord tot gevolg. Architect Ronnie Lobo is er ook eerder deze week presenteerde hij zijn roman "Bouwen op drijfzand". Er wordt steeds meer geschreven en gepubliceerd. Er ontstaat een nieuwe groep auteurs op het eiland. De moesten ouder een die hun professioneel leven verwerk een in hun verhaal. Vertel ik aan Runy die naast me zit en de volgende dag vierenveertig jaar wordt.

Later die avond vier ik op stand van Caracasbaai de achtenvijftigste verjaagdag van Hillary. Mike vertelt dat hij nog drie jaar te gaan heeft voor zijn pensioen. Iedereen kijkt er naar uit, want sinds 101010 is Werken niet leuk maar.

Ik heb veel ouders vrienden. Het nadeel is dat ze allen met pensioen gaan en ik nog vijftien jaar te gaan heb. En ik nog flink wat pensioen moet opbouwen. Ook moet ik vandaag mijn aangetrouwde oom bezoeken. Hij is op zijn ziektebed. Een goede man. Wat zullen we hem straks missen.

Ik bespreek met Ivan de uitzending van Tegenlicht, "Kinderen van deze tijd". Deze jongeren denken niet aan een baal en niet aan een pensioenregeling. Vanwege mijn huidige status als "coach/speaker/consultant" indentificeer ik me met hun.

0 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page