top of page

Voor John Steyaert

Voor John Steyaert

DRAFT 2.0

3 mei 2022-05-02

Op Koningsdag, 27 april 2022 had ik een ontmoeting als voorbereiding van een lezing die ik op 14 mei moet houden. Tijdens de koffie vroeg ik de man hoe hij op mij was gekomen als keynote? Hij probeerde mij uit de leggen welk boek van mij hij had gelezen. Toen ik het maar niet meer begreep, haalde hij het boek uit 1997, waar John zo’n groot aandeel in had, “2020; Creating our Caribbean Future”, tevoorschijn. Een synchronistische ervaring. Synchronicity is de titel van een boek dat Pim dropte in de groep. Het leidde tot een andere publicatie “Leiderschap op Curaçao” (1999). Dat was het begin van “Curaçao Leadership Forum”.

Ik leerde John Steyaert kennen in 1995 toen hij Andersen Curaçao kwam binnen lopen uit Nederland om Pim Bouwman te vervangen als mijn rechterhand op met name het mega project Reinventing Government. Al gauw was hij veel meer dan dat.

Dat was het begin van een lang avontuur waar ik heel veel herinneringen en inspiratie aan overhoud. Te veel om op te noemen; ik kan er een boek overschrijven. Ik zal het lijstje dat ik heb opgesteld niet uitwerken. Ik heb het niet gehad over zijn passie voor kunst en literatuur en zijn plezier bij het spelen van basketbal. Ik vermeld nog dat John in 2005 mijn paranimf was bij mijn promotie, in de stad waar je opgroeide, Tilburg.

Op 28 april 2022 kreeg ik het bericht dat John naar the next level was. (De dag dat Piar het panteon in Caracas werd binnen gedragen.) John had altijd haast. Mede door de pandemie is John twee jaar niet naar Curaçao gekomen. Het eiland was zijn bron. De lijst van mensen die John kende is heel lang van premiers tot Mimi onze koffiedame. Geen van ons zal John Steyaert vergeten. Je hebt genoeg ideeën nagelaten die ons werk verrijkt. Eén voorbeeld: een paar jaar geleden meldde John mij jij de accountantstitel hebt ingeleverd. Zijn verklaring: vertrouwen is belangrijker dan controle.

Miguel Goede

0 views0 comments

Recent Posts

See All

The Power of Dissent in Democracy: Learning from Icons

The Power of Dissent in Democracy: Learning from Icons February 26, 2024 Dissent, often perceived as abstract and elusive, plays a pivotal role in shaping democracies worldwide. But what exactly is di

bottom of page