top of page

Verkiezingsuitslag Curacao 3.0

Na een Gesprek 3.0 kom je altijd tot nieuwe inzichten.  We zitten midden in de verkiezingen en zo in de formatie.  Wat ik nu inzie is dat vele grote en belangrijke partijen zijn bezig met een ideologie 1.0 of 2.0. 

1.0 het feodale koloniale systeem van slavernij. Veel partijen zijn nog bezig met het verhaal van onderdrukking en autonomie. Het gaat om identiteit en het weg doen met koloniale namen in het straatbeeld.

Anderen zijn nog bezig met de klassestijd van het kapitalisme 2.0.  Dan gaat het om arbeidsvoorwaarden.  Menswaardige behandeling van werknemers.  De winstbelasting en de OB.  Onderwijs voor iedereen die je klaar stoomt voor de arbeidsmarkt.  Het gaat om een huis voor iedereen en om water uit de kraan.

Niemand heeft het over het 3.0 tijdperk.  Niemand heeft het over globalisering. Het recht op internet voor iedereen.  De kwaliteit van onze ICT.  Wifi hotspots over het hele eiland. De laptop in het onderwijs. Een laptop voor ieder kind. Onze samenleving zo in inrechten en dat we voordeel kunnen behalen uit de nieuwe werkelijkheid.

Het gevolg is dat we blijven steken in verouderd denk patroon en een achterhaalde wereld.  Welke politieke partijn en politiek leider heeft u een verhaal over deze nieuwe economie 3.0 horen houden?  Ga het Gesprek 3.0 aan met de volgende gereratie.

2 views0 comments

Recent Posts

See All

Dissent: A Pillar of Democracy

Dissent: A Pillar of Democracy April 18, 2024 Yesterday, I couldn't find the time to blog. My schedule was packed, and it was chaotic. Not only were there continuous meetings, but numerous reports nee

Reflections on the ABC Islands Tourism Symposium

Reflections on the ABC Islands Tourism Symposium April 16, 2024 Last Friday, I had the opportunity to attend the symposium organized by the Association of Dutch Caribbean Economists (ADCE) on the them

Confronting Ignorance in the Face of Reality

Confronting Ignorance in the Face of Reality April 15, 2024 We are ignorant of the facts, and we deny the facts we do have. No one is pushing to finally publish the figures from the 2023 census. Howev

Comments


bottom of page