top of page
Search
  • _

Verkiezingsuitslag Curacao 3.0

Na een Gesprek 3.0 kom je altijd tot nieuwe inzichten.  We zitten midden in de verkiezingen en zo in de formatie.  Wat ik nu inzie is dat vele grote en belangrijke partijen zijn bezig met een ideologie 1.0 of 2.0. 

1.0 het feodale koloniale systeem van slavernij. Veel partijen zijn nog bezig met het verhaal van onderdrukking en autonomie. Het gaat om identiteit en het weg doen met koloniale namen in het straatbeeld.

Anderen zijn nog bezig met de klassestijd van het kapitalisme 2.0.  Dan gaat het om arbeidsvoorwaarden.  Menswaardige behandeling van werknemers.  De winstbelasting en de OB.  Onderwijs voor iedereen die je klaar stoomt voor de arbeidsmarkt.  Het gaat om een huis voor iedereen en om water uit de kraan.

Niemand heeft het over het 3.0 tijdperk.  Niemand heeft het over globalisering. Het recht op internet voor iedereen.  De kwaliteit van onze ICT.  Wifi hotspots over het hele eiland. De laptop in het onderwijs. Een laptop voor ieder kind. Onze samenleving zo in inrechten en dat we voordeel kunnen behalen uit de nieuwe werkelijkheid.

Het gevolg is dat we blijven steken in verouderd denk patroon en een achterhaalde wereld.  Welke politieke partijn en politiek leider heeft u een verhaal over deze nieuwe economie 3.0 horen houden?  Ga het Gesprek 3.0 aan met de volgende gereratie.

0 views0 comments

Recent Posts

See All

This book is on an Uthopian Small Islland Development State (in the Caribbean). It covers: The individual The family The education The neigborhood Living Work Governance This Uthopia is powerd by info

Even institutions like The Economist are concerned about the lack of jobs in the future due to the progress of technololigicale developments and the implementations of these. http://www.economist.com/

I admire does who talk about the future with conviction, because the future is unknown. Someone said the best we to predict the future is to create it. I do not know. The future has changed. The chang

bottom of page