top of page

Verkiezingsuitslag Curacao 12.3.0

Vandaag is 20.10.12.  De dag na de verkiezingen.  Ik had al zien aankomen dat we uit emotie 2.0 zouden stemmen.  De ideologieen zijn 2.0 en zelfs 1.0 en zwaar verouderd. Dit terwijl Curacao 2.0 stuk is.  We willen de revolutie 1.0  van 1795 nog een keer over doen en ook de dekolonisatie 1.0 van 1948 tot en met 1954.  Maar dit keer moeten wij de strijd voor Tula winnen en moeten we niet een autonoom land worden maar een onafhankelijk land. 

In de tussentijd staat de wereld niet stil.  De ICT ontwikkelt verder en daardoor de globalisatie gaat verder.  Maar daar hebben we even geen tijd voor want we moeten de geschiedenis nog even corrigeren. We hebben geen visie op Curacao 3.0 en wat ook belangrijk is, de politiek heeft geen enkel idee hoe ze het financieel probleem gaan oppakken. Er is geen ICT plan voor het eiland.  Er is geen visie op kenniseconomie en geen visie op daarbij passend onderwijs.  We zijn bezig met de geschiedenis recht zetten, straatnamen veranderen.  Dit is het resultaat van leiderschap die onze Curacaoenaars 2.0 klein houdt en bezig houdt met het verleden.

De conclusie is dat alleen een klein wonder ons kan redden van het afglijden van Curacao 

2.0 naar 1.0 naar 0.0.  De uitdaging is toch nog een manier te vinden om systemen op Curacao te upgraden naar 3.0 en zo aansluiting te houden met de wereld.

0 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page