top of page

Verandering roept weerstand op

Verandering roept weerstand op

DRAFT 2.0

12 september 2022

Dat roepen wij steeds en in is het eerste wat wij meegeven aan studenten als wij het vak change-management doceren. Veranderen is moeilijk Is dat wel zo? En waarom is het zo?

Wat is veranderingen ook alweer? Want wij gebruiken de woorden maar realiseren ons niet wat het inhoudt. Verandering is simpel weg iets dat men altijd zus deed, vanaf nu zo doet. Dat is gedefinieerd en afgesproken en vanaf een bepaalt moment doen wij het nu zo. Bijvoorbeeld, vanaf nu houden wij geen conferenties meer maar Webinars. Is simpel.

Waarom die weerstand? Omdat iets moet stoppen waar sommigen baat bij hebben. Iets wordt sommigen ontnomen. Iets nieuws moet beginnen dat men niet kent. Iets wordt aan anderen gegeven. En daar verzetten mensen zich tegen, als men dat niet deed was verandering instant. Het probleem is dat wij dat niet meer door hebben en denken dat verandering zelf het probleem is c.q. moeilijk is.

Miguel Goede

0 views0 comments

Recent Posts

See All

The Power of Dissent in Democracy: Learning from Icons

The Power of Dissent in Democracy: Learning from Icons February 26, 2024 Dissent, often perceived as abstract and elusive, plays a pivotal role in shaping democracies worldwide. But what exactly is di

bottom of page