top of page

Verander het systeem

Op 16 mei hoor ik Orlando op zijn radio weer pleiten voor het verandering van het kiesstelsel van Curacao. Niet repareren maar helemaal nieuw iet neerzetten. Waar hij deze mening op baseert weet ik niet. Hij zegt onder anderen dat het coalitiessysteem instabiel is en dat de kiezer gee duidlijkheid krijgt over politieke partijen om daarna met hun te kunnen afrekenen. Ik hoor hem ook zeggen dat pleisters plakken op hat kapotte systeem niet zal helpen. Het standpunt komt goed over, maar is niet onderbouwt. Ik zeg: if it is not broken, don't fix it. Zo dachten we ook dat de Antillen kapot was. Niet dat ik geen voorstander ben van een autonoom Curaçao. We hebben de Antillen afgeschaft and see the mess we have gotten ourselfs into.

0 views0 comments

Recent Posts

See All

De jaarcyclus gaat sluiten DRAFT 4.0 4 december 2023 Het is een stillere zondag dan normaal als je thuisblijft en geen radio of televisie aanzet. De dag verloopt trager dan normaal, en de temperatuur

Ligt het nu aan mij? DRAFT 4.0 3 december 2023 Op een vrijdag, zoals die van 1 december 2023, rijd ik langs het gebouw van onze nationale bibliotheek dat er verwaarloosd bij staat. De bibliotheek is e

Op weg naar pathocratie: De schaduw van democratie DRAFT 4.0 2 december 2023 Een paar dagen geleden bracht een bevriende jonge psycholoog een intrigerende term in mijn wereld: pathocratie. Een begrip

bottom of page