top of page

Verander het systeem

Op 16 mei hoor ik Orlando op zijn radio weer pleiten voor het verandering van het kiesstelsel van Curacao. Niet repareren maar helemaal nieuw iet neerzetten. Waar hij deze mening op baseert weet ik niet. Hij zegt onder anderen dat het coalitiessysteem instabiel is en dat de kiezer gee duidlijkheid krijgt over politieke partijen om daarna met hun te kunnen afrekenen. Ik hoor hem ook zeggen dat pleisters plakken op hat kapotte systeem niet zal helpen. Het standpunt komt goed over, maar is niet onderbouwt. Ik zeg: if it is not broken, don't fix it. Zo dachten we ook dat de Antillen kapot was. Niet dat ik geen voorstander ben van een autonoom Curaçao. We hebben de Antillen afgeschaft and see the mess we have gotten ourselfs into.

0 views0 comments

Comentarios


bottom of page