top of page

Van persconferenties en dergelijke naar openbaar hoorcollege

Van persconferenties en dergelijke naar openbaar hoorcollege

DRAFT 2.0

26 maart 2022

In mijn studententijd bestond er iets als een openbaar hoorcollege. Dat is een college dat naast studenten ook kan worden bijgewoond door geïnteresseerden. Ik kom niet op dit onderwerp omdat er een reeks experts in Staten colleges houden over het Coho. Het idee borrelde al een tijdje, want steeds meer worden professoren geïnterviewd voor het nieuws. Okay, ik word ook geïnterviewd en ik bedank vaker dan dat ik erop in ga. Vraag het maar aan Nicole Trinidad. Ik kwam erop toen ik de persconferentie zag van de minister van Economische Ontwikkeling over de ongekende prijsstijgingen, onder anderen vanwege de oorlog in Oekraïne (Ongekende prijsstijging, 2022). Ik ben steeds meer onder de indruk van de inhoud, de slides, de setting. De kwaliteit is steeds hoger en doet niet onder voor één college. Het punt is dat het geen college is, waar de theorie wordt gepresenteerd en de situatie wordt geanalyseerd en verklaard. Er wordt geen oplossing of oplossingsrichting geboden. Geen visie en daarvan afgeleid een (beleids-)programma en een serie maatregelen.

Ik kom tot de stelling dat de stelling dat wij nog niet zo ver zijn dat wij wetenschappelijk kunnen (be)sturen maar blijven steken in de colleges of andere retoriek.

References

Ongekende prijsstijging. (2022, maart 11). Opgehaald van antilliaansdagblad.com: https://antilliaansdagblad.com/nieuws-menu/25336-ongekende-prijsstijgingen

Dr. Miguel Goede

0 views0 comments

Commenti


bottom of page