top of page

Thinking about Think Tanks

Thinking about Think Tanks

DRAFT 1.0

17 juni 2021

Op Curaçao hadden wij nooit een echte denktank. Wat is dat? Een denktank, of beleidsinstituut, is een onderzoeksinstituut dat onderzoek doet en pleit voor onderwerpen als sociaal beleid, politieke strategie, economie, vrede, technologie en cultuur. Denktanks publiceren artikelen, studies of zelfs wetsvoorstellen over bepaalde zaken van beleid of samenleving. Met andere woorden denktanks zijn onderdeel van de invoer en omzetting in het systeemmodel van David Easton over het openbaar bestuur.

Daarom begon in ik in augustus 2017 de Think Tank 5.0 (University of Governance, 2017). Wij hebben vele initiatieven ontplooid. Inmiddels zijn wij niet de enige denktank. Enerzijds is dat goed, anderzijds is dat weer fragmentatie.

Een denktank is een no brainer, het kan een belangrijke rol vervullen in het organiseren van de denkcapaciteit van het land. Helaas kampt de denktank met dezelfde problemen van welke andere organisatie dan ook op het eiland, en dat is onder anderen het vermogen om samen te werken te produceren. Het vermogen om meer te zijn dan slechts schijn.

Dr. Miguel Goede

0 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page