top of page
Search
  • _

The Bitcoin Standard, is de titel van een boek

The Bitcoin Standard, is de titel van een boek

DRAFT 1.0

28 augustus 2021

Ik was gewaarschuwd dat de titel niet de lading dekt, dus geen goede titel is. Dus laten wij de subtitel niet weg laten: The Decentralized Alternative to Central Banking (Ammous, 2018).

Ik heb het boek snel bestudeerd. Het analyseert de historische context van de opkomst van Bitcoin, de geschiedenis van geld dus, de economische eigenschappen die het mogelijk hebben gemaakt voor Bitcoin om zo snel te groeien, en de waarschijnlijke economische, politieke en sociale implicaties ervan. De auteur Ammous biedt zijn kijk op waarom Bitcoin de beste versie is van 'gezond geld' en waarom hij gelooft dat dit de enige cryptocurrency is die de moeite waard is om aandacht aan te besteden.

Veel van het argument hangt af van het idee van tijdsgeest, Dat een gezond geld dat niet kan worden opgeblazen en mensen ertoe aanzet om op langere termijn te denken. Dan begrijp ik ook de titel, wat goud is voor het bankbiljet, wordt Bitcoin voor de cryptocurrency.

Ik vond het kernargument interessant en de kijk op geld en Bitcoin was nuttig. Ik denk dat Ammous te ver ging en op bepaalde punten ideologisch werd, wat dat het hoofdargument enigszins ondermijnde.

Ik moet denken aan die ene supermarket die in het logo laat zien dat je met Bitcoins kunt betalen. Vraag mij af hoe vaak dat gebeurd. Ik moet denken aan het bericht dat Jamaica nu een cryptocurrency gaat lanceren. Jaren terug lanceerde Venezuela al de Petro. Vraag mij af hoe dat daarmee gaat.

Ook moet ik denken aan het rapport dat de centrale bank heeft laten opstellen over een lokale cryptocurrency en waarom ik dat rapport nog steeds kan bemachtigen (Taskforce voor cryptocurrency, 2018). Ik heb drie vrienden/kennissen die Bitcoins in hun portfolio hebben. Ik hoor wanneer het goed gaat en wanneer het niet goed gaat. Ik herinner mij het bericht in de krant dat de politie een inrichting om Bitcoins te minen heeft opgerold.

Dan gaan mijn gedachten naar hoe Tesla ineens Bitcoins zou accepteren en kort daarop weer iets anders.

Ik weet het niet. Het boek stelt zelf dat Bitcoin een toekomst heeft als het stabiel wordt en mensen lange termijn gaan denken en dat zie ik niet gebeuren. Mijn gevoel zegt mij dat cryptocurrency voorlopig een hype blijft.

References

Ammous, S. (2018). The Bitcoin Standard; The Decentralized Alternative to Central Banking. Wiley.

Taskforce voor cryptocurrency. (2018, januari 23). Antilliaans Dagblad. Retrieved from https://antilliaansdagblad.com/nieuws-menu/17054-taskforce-voor-cryptocurrency

Dr. Miguel Goede

0 views0 comments

Recent Posts

See All

This book is on an Uthopian Small Islland Development State (in the Caribbean). It covers: The individual The family The education The neigborhood Living Work Governance This Uthopia is powerd by info

Even institutions like The Economist are concerned about the lack of jobs in the future due to the progress of technololigicale developments and the implementations of these. http://www.economist.com/

I admire does who talk about the future with conviction, because the future is unknown. Someone said the best we to predict the future is to create it. I do not know. The future has changed. The chang

bottom of page