top of page

Technologie en Aqualectra

Ik hoor de directeur van Aqualectra op 27 mei 2014 stellen dat het niet alleen de tariefsverlaging van vijf cent is die het bedrijf aan de rand van een financieel debakel heeft gebracht, maar ook de technologische ontwikkeling, lees zonnepanelen. Ik moest denken aan een tentamen vraag die ik ieder jaar aan mijn studenten stelde: Leg uit waarom Aqualectra leverancier moet worden van zonnepanelen, net als UTS leverencier moest worden van internet en cellphones? De redenering is als volgt. De nieuwe technologie zal op de langere termijn de bestaande technologie helemaal obsoleet maken. Als het bedrijf die innovatie niet doorvoert en ruimte laat voor nieuwe bedrijven zullen deze het bestaande bedrijf kapot concurreren. Ik vond het een mooie cases die erg academisch leek. Jaren later lijkt het door de werkelijkheid ingehaald

0 views0 comments

Comments


bottom of page