top of page

Social media

Social media heeft de wereld veranderd. Of en ten goede of ten kwade is weet ik nog niet.

William de Luca heeft gelijk het medium leent zich niet voor een goed genuanceerd debat. Het zijn al snel korte zinnen die kort door de bocht gaan. Soms hoor je bijzondere verhalen. Zo een van een kennis die na jaren familiefoto's tegenkomt. Of zo'n mooie foto van Bea Moedt.

Maar steeds meer erg ik me aan instabiele orcales die constant aandacht trekken op in de sociale media. Als ze die aandacht krijgen heb je er last van. Negeer je ze dan vallen ze je lastig. Een tip: begin nooit een gesprek met een oracle want het is nooit goed en houdt nooit op.

Internet wordt verkeerd ingeschat. Ik kijken meer mensen naar wat je doet dan je denkt. Zo kwam medi november 2013 statenlid Sulvaran toen hij op mijn post op Facebook regaeerde dat men te veel druk op de coaltie uitoefenen en hij voorspelde dat het kanbinet binnenkort wel zou vallen door deze druk. Dit werd ook door journalisten gelezen en was binnen vierentwintig uur in alle media.

Zo was er laatst weer een foto van een groep van zeven waar ik deel van uitmaak in de krant. De foto was nooit daarvoor bedoeld.

Ik heb steeds vaker de behoefte duidelijk te maken dat ik geen public figure ben en dat mensen niet zonder toestemming mijn woorden en beeld moeten misbruiken.

0 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page