top of page

Social media

Social media is niet meer weg te denken. Het bepaald het 3.0 tijdperk. Het is niet alleen maar een noodzaak maar ook verslavend. Het heeft vele positieve langen maar ook een schaduwzijde.

Een van de donkere kanten van Facebook is de kast die je hebt van bepaalde (type) gebruiker. Ik weet niet of het stalking is, maar je hebt van die Facebooker die koste wat het koste met jouw bevriend willen zijn en gewoon niet kunnen begrijpen dat ze niet voldoen aan jouw criteria. Zo laat ik in principe geen mensen toe die ik niet persoonlijk ken. "They do not take NO for an answer." Daarn krijg je het op allerlei manieren te verduren.

Je het ook de FBF die wel is toegelaten. Je ziet hem constant "posten" om "likes" en "comments" te scoren. Ze doen zich zeer intelligent en origineel voor en hebben wisselend succes. Het spelletje wordt verslavend en ze weten niet meer wat ze moeten doen om de aandacht te trekken. Dan besluiten ze om op al jouw "posts" te gaan reageren en zogenaamd originele kritische discussie uit te lokken. Je probeert van alles om van deze lastposten af te komen.

In het begin waren de "privacy settings" en de "uniek" button niet zo belangrijk. Nu zijn het essentiële functies, want steeds vaker is "unfriend" het enige redmiddel. Steeds meer plannen mensen in wanneer ze hun lijst van "friends" gaan opschonen. Steeds meer mensen hebben als streven om voor 1 januari hun lijst op te schonen.

0 views0 comments

Comments


bottom of page