top of page

Reces

Reces

DRAFT 2.0

30 juli 2022

Het is nog minder dan twee weken en dan zit het reces en de vakantie erop. Nu gebeurt er niets. Het is stil. Ik maak mij geen illusie dat wij daarna vaart zullen maken,want er ligt gewoon geen plan. Het stilstaan creëert een vacuüm dat gevuld wordt met peinzen.

Het vervroegd uittreden van ambtenaren leidt tot problemen, want de theorie van reorganisatie blijft wat het is, een theorie. Er zullen toch mensen in dienst genomen moeten worden. En dat zijn brave mensen die niet het verschil kunnen maken. Daarom hebben wij de één van de hoogste collectieve lastendruk ter wereld, maar krijgen wij geen waar voor ons geld. In het huidige systeem zitten ambtenaren, topinkomens en anderen er voor het geld en niet om het verschil te maken. Het is geen kwade wil, men weet niet beter. In dit systeem neemt men mensen in dienst uit eigen kring; inteelt, incest, family & friends. En wij weten dat dat leidt tot degeneratie. Deze kringen creëren geen meerwaarde maar vernietigen waarde; het is extractie en geen inclusie.

Kijk, van dit al heeft een digitale nomade weinig last. Ook zo'n Mango hofje, van Jandino, heeft er geen last van en zou het zelfs verandering kunnen brengen. Het schijnt wel te spelen bij het heropen van de raffinaderij en het schoonmaken van het eiland.

Vrijdag benadert mij een kennis. Hij blijkt al geland te zijn in Nederland, met gezin en iedereen is al aan de slag. Het eiland is stil, ook in de supermarkt en het pompstation. De inflatie speelt zeker een rol. Mijn punt is, dat na 11 augustus zullen wij zien wie terugkomt van vakantie en wie is geëmigreerd.

Miguel Goede

0 views0 comments

Comments


bottom of page