top of page

Politiek 3.2; Campagne gestart op vrijdag

Gisteren was het zo ver. Drie partijen zijn hun campagne officieel gestart.  Dat wil ik natuurlijk zelf zien. Immers ik ben niet alleen bestuurskundige, maar ook politicoloog. Dus gezin wipt ook de auto in. We maken er een gezelligheidje van.  De sneks aan de Caracasbaai kent de gebruikelijke top drukte. Blijkbaar doet de Nederlandse gemeenschap niet mee aan de politiek op het eiland.

Er is een groep bezig bij het MFK hoofdkantoor.  Ze zijn vast bezig met het plannen van de volgende stappen in de verkiezingsstrijd.

Bij de PAR lijkt het de gebruikelijke drukte.  Er is op dat moment maar weinig extra effect van de band Dreams.

Het is druk op de weg, na Marchena. Maar de PS zit in de bario en op de radio.  En bij de MAN vergadert een kleine groep.

PAIS is druk en er is sfeer, want Doble R verkondigt dat de vrouw het voor het zeggen heeft (Ta muhe ta manda mundu).

Bij het gebouw van DP wordt vergadert een kleine groep.  Op de UNA lijkt er weinig belangstelling voor de opening van het academisch jaar.

Dan nog even de PNP. Het er druk. In jaren niet zo druk geweest daar. 

Bij de PLKP brand er een lamp.  Geen spaarlamp van de premier.

Op de weg terug wordt er bij de PAR nog altijd gespeecht door kandidaten en op de Caracasbaai drinken de Nederlanders vrolijk verder.  En op de radio is Nelson Pierre om 21:00 opgehouden en gaat PS door met het uitzenden van de vergadering in de bario.

Als ik op sta vraag ik me weer af hoe het kan dat de gouverneur niet aanwezig is bij de opening van het nieuwe jaar van het parlement.

1 view0 comments

Коментарі


bottom of page