top of page

Op weg naar de totalitaire wereld

Iedere dag wordt meer bekend hoe met behulp van technologie de burger geen privacy meer heeft. Via het internet, de computer en de telefoon Wordt de burger gevolgd en wordt alles opgeslagen. Eigenlijk via alles wat op het internet aansluit wordt je gevolgd. Zo maakte Ford bekent dat ze je auto precies kunnen volgen.Dit wordt door de overheden gerechtvaardigd door te stellen dat ze op deze wijze tijdig terroristen in kaart kunnen brengen en kunnen ingrijpen voor dat er een aanslag wordt gepleegd. Maar ook dat men ze zo beter kan opsporen na een aanslag. Deze redenering gaat er vanuit dat de overheid nog steeds "government of the people, by the people, for the people" is. Maar is dat wel zo? Onderzoek wijst uit dat er de economische elite en de politieke economie de dienst uitmaken. Hou rekening met dat ook de feit in de greep is van de economische elite. Nu heb je twee varianten, een inclusief systeem en een extractief systeem. Met name in het actractief systeem zuigt de elite de massa uit. Wat ik wil stellen is dat de technologie door de elite wordt gebruikt om de massa de exploiteren.

Nu ik bovengenoemde context schets, vraag ik me af of jij nog zo luchtig doet over de schending van onze privacy. Een van de vormen om dit weg te wuiven is het gooien met de termen "Conspiracy Theory". Ideeen over chip-implantatie lijken mij al helemaal geen lachertje.

Ik moet steeds vaker denken aan de "Brave New World". Net als in het boek worden drugs steeds meer legaal. Net als in het boek is eutanesie okay. We moeten deze trend ook niet op korte termijn zien, maar trek de huidige lijn twintig jaar verder, en vertel jij mij waar je uitkomt.

Ik zal en kan het niet tegenhouden ik signaler het maar. Klokkenluiders als Asange en Snowden worden weggezet als gevaarlijke gekken.

0 views0 comments

Comments


bottom of page