top of page

Ontbijt en koffie

Ontbijt

Ik ontbijt op een vaste dag met drie andere lotgenoten. Het is een ritueel en is meer therapeutisch van aard. Het is "quality time" spenderen. Je kijkt er naar uit. Je begint met op tafel leggen van wat geluiden uit de sociale netwerken. Daarna de structurele zaken verweven met de familiezaken. Je denkt na over hoe je deze week weer je zaken op de rit krijgt en hoe het allemaal verder moet

Koffie

Rond tien uur heb ik behoefte aan een kop koffie, cafe late. Ik ga in de regel alleen naar een cafe en neem dan het Antilliaans Dagblad door en werk op mijn IPad verder. Soms nodig ik iemand uit om mij te ontmoeten, maar meestal schrijft er iemand aan.

Eten bij gesprek heeft betekenis. Je deelt voeding van lijf en geest, de voorwaarde om te leven. Je doet dat meestal met mensen met wie je het goede voor hebt. Het delen van een maaltijd is dus een betekenisvol ritueel.

3 views0 comments

Comments


bottom of page