top of page

Niet praten maar doen

Runy en Ronald reageren negatief op mijn voorstel om te praten en bruggen te bouwen. Ze roepen dat het genoeg is gepraat en dat we moeten doen. Maar als ik vraag wat doen dan ook ik: er liggen genoeg rapporten. Maar als ik gewoon blijf doorvragen voelez ze ook aan dat e gepraat moet worden, maar geven het niet toe. Ergens snap ik wel dat men denkt dat praten het probleem is maar dat is niet het waar. Het probleem is dat het b praten blijft.

Mark komt McCafe binnen lopen. Hij heeft paychologie gestudeerd. Ik ontmoet hem vaak als ik koffie ga drinken. We praten. Ik vraag hem kom in mijn talkshow praten over opvoeding. Hij roept: née. Daarna roept hij: je hebt een net als ik een licht minderwaardigheidscomplex en jij zet het om in een drang naar erkenning. Je wil gelijk krijgen. Ik moet even denken. Waar haalt hij het vandaan, maar het zal wel.  Je hoeft je niet alles aan te trekken wat men zegt.

0 views0 comments

Recent Posts

See All

The Power of Dissent in Democracy: Learning from Icons

The Power of Dissent in Democracy: Learning from Icons February 26, 2024 Dissent, often perceived as abstract and elusive, plays a pivotal role in shaping democracies worldwide. But what exactly is di

bottom of page