top of page

Netflix is niets vergeleken bij Curaflix

Netflix is niets vergeleken bij Curaflix

DRAFT 3.0

5 mei 2012

Reeds in december 2012, en misschien al eerder, schreef ik dat onze werkelijkheid is verworden tot een reality show waar wij deel vanuit maken .

Ik heb het daarna nog een paar keer herhaald, maar ik voel dat ik dit punt nog een keer moet maken want het is zo in our faces dat wij het volgens mij niet meer zien.

Op Curaflix hebben grote producties gedraaid en draaien er steeds nog grotere en duurdere producties met soms een hele dure cast. Herinnert u zich de Giro Bank, hoe die ineens instortte? Het eind van de Insel Air? De narco-serie van 600 kilogram cocaïne gestolen uit het politiebureau onder de neus van de politie? De Staatsgreep van 2012. De (politieke) moord van 5 mei 2013? In het genre corporate crime hebben wij Ennia, de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten. Wij hebben onze series over ziekenhuizen. De afleveringen van CMC dit jaar zijn weer spannend. Andere politieseries zijn natuurlijk de gevangenis, de gangs in onze bario's. De politie zelf, maar ook de brandweer en de ambulance. In het genre politiek hebben bij Parlatino maar ook Dubai, maar ook de Staten met hun dienstreizen en hun facturen en salarisslips, al dan niet vervalst. Soms is de media zelf de show, bijvoorbeeld de bullying in de top van TeleCuraçao.

Een andere geliefde en belangrijke serie is zie van het Hof van Justitie en ook die van het Openbaar Ministerie met de beroemde aangifte scènes. Bijvoorbeeld de aangifte over de vermeende vervalste documenten van de CPR in de serie De Raffinaderij.

De nieuwe afleveringen van e-Gaming beginnen momentum op te bouwen en de serie SOAB Onderzoek wordt steeds interessanter en het onderzoek naar het mislukte embleem voor Curaçao als cliffhanger wordt ook steeds leuker.

Een persoon als Mariano Heijden die al deze series volgt levert iedere werkdag vanaf vijf uur commentaar op al deze reality programma’s en als ik behoefte heb stuur ik, net als vele anderen, hem een appje met mijn take.

Dit is allemaal zeer onderhoudend maar ondertussen groeit alleen maar de corruptie en de armoede. Ik heb daarom een business model bedacht. Verkoop Curaflex aan Netflix. Wij zijn wel eens op Netflix genoemd. Wij kunnen hierbij de ervaring van onze diaspora inzetten. Bijvoorbeeld Jandino is een wonderkind met filmen gebleken. Ook Dolph van Stapele en Selwyn de Wind hebben het nodige in huis. En vergeet German Gruber Jr. En ik ben vast vele anderen vergeten. Ik zie ook een combinatie met ons filmfestival. Vergeet niet dat onze jongeren weg zijn van media en reeds nu regelmatig scoren met short films.

Een vraag: Welke is serie is jouw favoriet?

Miguel Goede

1 view0 comments

Opmerkingen


bottom of page