top of page

Mijn likes

Mijn likes

DRAFT 2.0

21 april 2022

Ik post dus dagelijks één tekst op mijn website die ik ook deel op Facebook en op Linkedin. Beide platforms geven wat inzicht in wie de tekst leest. Linkedin meer dan Facebook.

De indruk is dat Linkedin kwantitatief en kwalitatief beter wordt gelezen. Slechts 25% van de lezers laat een like achter. Verder valt op dat een kleine groep gebruik maakt van de vertaalfunctie om het artikel te lezen. Er is een redelijke kern van vaste lezers. Op Facebook is de interactie met die vaste kern redelijk levendig.

Wat erg opvalt is dat de Yu di Kòrsou nagenoeg niet like of meedoet aan de dialoog. Waar ligt dat aan? Ik denk niet dat het aan de taal ligt. Ik denk dat de Yu di Kòrsou gewoon niet meedoet aan het gesprek en zijn eigen opvattingen koestert. Ik vind het wel een gemis.

Maar laat ik niet te snel een conclusie trekken. Regelmatig maakt iemand mijn schrijven een app en gaat het erg veel rond, maar daar heb dan geen zicht op. Een ander fenomeen was dat mijn schrijvens verschenen als ingezonden stuk. Ik heb de krant verzocht om dat niet te doen omdat ik geen derden tussen mij en de lezer wil.

Dr. Miguel Goede

0 views0 comments

Komentarze


bottom of page