top of page

Macht 3.0

Macht 3.0

Op het eiland hebben we iets macht. Met name de politici. Het gaat wel om macht 1.0. Het vermogen om iemand anders te laten doen wat men wil. Het gaat om controle te hebben over de ander, een individu, groep, organisatie of het land. Het gaat om een hierarchische verhouding in een piramidale structuur, met een smalle top. Het is de slavensamenleving. Technieken die er aan te pas komen zijn angst, intimidatie en manipulatie. In deze context is het belangrijk om het onderwijs niveau laag te houden.

Uiting van deze macht is het rukraak ontslaan van mensen die geen orders willen volgen en het benoemen van poppetjes. Maar ook het feit dat het parliament op 11 april 2013 het een punt maakt om het takenkabinet een opdracht te geven het nieuwe zienhuis te bouwen in Otrabanda en niet op het zogenaamde Amstel terrein. Koste wat het kost. De minsterjes moeten voelen wie de macht heeft.

Maar de machtwellusteling streeft naar controle over de ander en heeft geen controle over zichzelf. Macht 3.0 is zelfcontrole, zelfbeheersing en het vermogen met andere te verbinden en gezamenlijk een eigen leven vorm te geven. Macht 3.0 streeft niet naar macht over anderen dat geeft ballast en belemmert de creativiteit en eigen ontwikkeling.

1 view0 comments

Kommentare


bottom of page