top of page

Ligt het nu aan mij?

Ligt het nu aan mij?


DRAFT 4.0


3 december 2023


Op een vrijdag, zoals die van 1 december 2023, rijd ik langs het gebouw van onze nationale bibliotheek dat er verwaarloosd bij staat. De bibliotheek is enige tijd geleden verhuisd vanwege problemen met het aircosysteem en een houtluisprobleem, als ik me goed herinner. Tijdens de verhuizing stelde Ronny Lobo een lijst op van dergelijke gebouwen. Sindsdien is de lijst eerder langer dan korter geworden. In mijn gedachten flitsen alle bizarre gebeurtenissen van de afgelopen 48 uur voorbij. De universiteit is financieel ingestort, het nationale televisiestation is in staking gegaan, en een prominente journaliste heeft ontslag genomen. Op diezelfde dag begint de “vader” van de talkshow bij een ander station, waar een paar dagen eerder ook al een sterreporter ontslag had genomen; er gebeuren merkwaardige dingen in de media. De “GGD”, verantwoordelijk voor de controle van de hygiëne in de horeca en supermarkten, voldoet het eigen gebouw niet aan hygiënenormen en leidt tot een staking. Het doet denken aan overheidsafdelingen in het WTC die zijn verhuisd of moeten verhuizen vanwege airconditioningproblemen en schimmel.

Dan het nieuws dat een gospelzanger en zijn vader zijn vastgehouden in verband met een onderzoek naar mensenhandel. Ook is er een man die zichzelf filmt terwijl hij een fever show opvoert rond een benzinepompstation en dit op sociale media deelt. Voor zover ik weet, is hij nog niet gearresteerd door de politie. Het aantal straathonden neemt toe, evenals incidenten met gevaarlijke honden, zoals pitbulls en rottweilers. Twee rottweilers zijn op straat gekomen en hebben een vrouw bijna doodgebeten. De politie kwam niet ter plaatse en adviseerde de vrouw om aangifte te doen op het bureau. Deze week heeft een jongen van amper 20 ruzie gehad thuis en alles vernield. Het lijkt bijna ongelooflijk. De files op de Caracasbaaiweg zijn nu permanent vanwege de aankomst van vakantiegangers aan het einde van het jaar.

Over de olie in de tanks op Bullenbaai die niet verkocht kan worden omdat de twee eerste winnende partijen van de veiling grappenmakers zijn, houdt iedereen de lippen stijf op elkaar. Een kennis belt me om bij te praten en verzekert me dat de verkiezingscampagne al is begonnen, ondersteund door het argument van een partijfusie. Iedereen volgt de formatie in Nederland alsof daar veel van afhangt. Ondertussen ga ik ervan uit dat de volkstelling nu wel voltooid moet zijn en ik hoop dat ik in natelling aan bod kom. Het beeld en gevoel dat ik krijg, is dat normen volledig zoek zijn en het moeilijk lijkt om weer tot een hogere standaard te komen. Ik heb nog niet verteld dat een vriend me belde om me te feliciteren met mijn artikelen in de krant. Het bleek dat een krant mijn blog had vertaald en zonder toestemming had gepubliceerd. Ik moets snel met de krant communiceren om duidelijk te maken dat dit niet kan. Helaas weet ik dat dit niet aan mij ligt. Maar alsjeblieft, corrigeer me als ik het mis heb.


Miguel Goede

11 views0 comments

Opmerkingen


bottom of page