top of page

Januari 2016

Januari 2016

Wat is er overgebleven van de goede voornemens voor2016? Eerlijk gezegd, ik weet niet wat die waren voor Curacao. Maar we willen allemaal dat het beter gaat. Hoe ging het in januari 2016?

De vader de tumba wordt geeerd door een concert op Brionaplein, georganiseerd door Bon Intenshon, dat bijna net zo massaal wordt bezocht als de viering van het nieuwe jaar.

Het koor dat de klaagzang zingt over het onderwijs is uitgebreid en het lied wordt met steeds meer passie gezongen. Bizar is dat het koor bestaat door zij die in de positie zijn verandering in te zetten. En dit liedje is nog lang niet uit.

The Ride for the Roses wordt nu 28 februari 2016 gereden. Het is net als met zoveel zaken op het eiland niet helemaal duidelijk waarom precies. Het komt erop neer dat de politie het druk heeft. En dat kan best kloppen want er schijnt nu een echte oorlog tussen gangs te zijn. Maar de minister van justitie zit niet stil. Er is een app gelanceerd die moe helpen om atrako’s snel op te lossen.

Het debat over de gezondheidzorg wordt even niet beheerst door de begrotingsoverschreidingen van de bouw van het nieuwe ziekenhuis, maar door de eerste gevallen van Zika. Onder de bevolking heerst grote bezorgdheid. De wekelijkse vergadering van Raad van Ministers gaat niet door, want er valt niet te melden. Toch staat er in de krant een bericht dat de etreffende minister zegt, dat we niet in paniek moeten raken. Met andere woorden: Stay Calm.

Corporate Governance gaf in januari veel stof. Was het December of toch januari dat er klachten waren over de dienstverlening van de de Cpost? Maar de meeste aandacht ging uit daar de RdK, waar het helemaal mis ging met de uitbesteding van de klus om asbest op te ruimen. Toen hadden we de benoeming van de nieuwe BTPU directeur. Volgens sommigen ging dit niet helemaal transparant. In dit rijtje kan Selikor niet ontbreken. Na een staking gaven de werknemers, via de minister, aan de directeur de opdracht om drie benoemingen stop te zetten. Het rijtje wordt afgesloten met de mededeling dat de Civiele enquete naar mogelijk mismanagement bij RdK, Aqualectra en Curoil, uiterlijk 31 maart afgerond. Het onderzoek is in 2013 gestart. Tot slot vraagt statenlid Konket

Op ander terrein. De nieuwe voorzitter van Greentown meldt dat Greentown niet perse groen hoeft te zijn. Velen begrijpen dit niet. Misschien wordt het de komende tijd duidelijk.

KvK sluit de maand af met de nieuwsjaar receptive. De voorzitter houdt de traditionele speech en de trafidionele obderwerpen komen land: redtape, geen protective, aantrekkelijk belasting regiem en Curacao moet het exportpowerhouse van de Caribbean worden.

Cijfers CBS

0 views0 comments

Recent Posts

See All

The Power of Dissent in Democracy: Learning from Icons

The Power of Dissent in Democracy: Learning from Icons February 26, 2024 Dissent, often perceived as abstract and elusive, plays a pivotal role in shaping democracies worldwide. But what exactly is di

bottom of page