top of page

Histrorische verkiezingen (3)

Historische verkiezingen (3)

DRAFT 1.0

1 april 2021

Het is bijna twee weken (14 dagen) na de verkiezing van 19 maart. De incubatietijd van het virus is 14 dagen. Het ICU unit zit nagenoeg vol en zo is het nieuwe ziekenhuis. Ambulances rijden af en aan. De dagelijkse besmetting is een nieuw record, dat geldt ook voor de opnames en het aantal doden. Dit zijn ook cijfers van de verkiezingen maar staan niet in het proces verbaal van Electorale Raad die ook gisteren werd gepresenteerd.

Hoe kan het dat een eilandje dat model kon zijn voor de wereld in het laag houden van de besmetting in minder dan een maand, twee weken, letterlijk is gestegen naar de nummer één hotspot van besmetting? Deze vraag wil niemand stellen, net zoals niemand echt wil weten hoe het kan dat wij in een jaar tijd vier black-outs van Aqualectra hebben gekend, of hoe er 600 kilogram drugs uit het politiebureau kan verdwijnen. Of hoe 300 miljoen gulden bij Aqualectra kon verdampen. Of hoe UTS is geprivatiseerd. Of hoe er ineens een ramp bij Knip kon verschijnen. Accountability is niet ons ding.

Misschien willen wij die vraag nu niet stellen, maar een vraag die nu niet ongesteld kan blijven is, hoe flatten wij de curve? Het antwoord is al een jaar bekend: gewoon thuis blijven, afstand houden, handen wassen, bij urgente boodschappen halen mondkapje op, en zo snel mogelijk laten vaccineren.

De agenda voor de nieuwe Staten en regering is al bepaald: stop de gezondheidscrisis en RESET de samenleving. RESET is meer dan het huidige land pakket. Het gaat om de klimaatcrisis, groeiende ongelijkheid, The Future of Work, The Digital Divide, Cyber Security, Water and Food Security.

Ter relativering, het was gisteren wel een YdK die even het klos los trok en het Suez Kanaal weer bevaarbaar maakte.

Dr. Miguel Goede

0 views0 comments

Comments


bottom of page