top of page

High Flying Park Curacao 3.0 = WiFing Park

Gisteren zag ik op Facebook het initiatief van Andres Casimiri en Junior Tecla.  Ze gaan High Flying Parks op het eiland stimuleren. 

Eind jaren zestig en zeventig bouwde de jongeren in de wijk/bario een park met functionele kust om daar in de vrije tijd door te brengen met kunst en muziek.  Ok, er kwam blijkbaar ook softdrugs bijkijken.  Maar het was een positief iets en vele jongeren brachten zo hun tijd door.  Maar ineens zijn ze in een korte tijd verdwenen. Bij de vissershaven van West Punt kan men de resten van zo'n park nog zien. Velen denken nog met nostalgie aan die tijd, maar nu pas wil een groep echt er weer iets aan gaan doen.

Het mooie van het huidige project is dat de parken van WiFi, gesponsord door UTS, worden voorzien en dat de overheid er niet aan te pas komt.  Dit soort projecten ontstaan niet zomaar. 3.0 zoekt alle manieren om zich te manifesteren.  Ik zie creatieve mensen van alle leeftijden samen komen om te spelen, leren en chillen. En om het gesprek 3.0 te voeren.

Ik heb nog wat voorstellen.  Gebruik containers, vang regenwater op en plant en zet een zonnepaneel op het dak. Breng iedereen in de bario in contact met de technologie die 3.0 mogelijk maakt.  Werk samen met Apple en maak er een IPark van.

Pabien. Goed project. Dit project is uniek.  Het is zo ver ik weet geen enkele plek ter wereld die High Flying Parks kent.

0 views0 comments

Recent Posts

See All

De jaarcyclus gaat sluiten DRAFT 4.0 4 december 2023 Het is een stillere zondag dan normaal als je thuisblijft en geen radio of televisie aanzet. De dag verloopt trager dan normaal, en de temperatuur

Ligt het nu aan mij? DRAFT 4.0 3 december 2023 Op een vrijdag, zoals die van 1 december 2023, rijd ik langs het gebouw van onze nationale bibliotheek dat er verwaarloosd bij staat. De bibliotheek is e

Op weg naar pathocratie: De schaduw van democratie DRAFT 4.0 2 december 2023 Een paar dagen geleden bracht een bevriende jonge psycholoog een intrigerende term in mijn wereld: pathocratie. Een begrip

bottom of page