top of page

Het nieuwe jaar 2014

het nieuwe jaar beginnen we altijd vol met optimisme ook dit jaar. Dit gevoel is totaal irrationeel, maar het werkt meestal. Misschien helpt het dit jaar ook.

In zijn nieuwjaarsboodschap roept te paus geirriteerd dat we toleranter moeten worden, dat we allemaal kindere zijn van dezelfde hemeelse vader en dat we daarom samen moeten werken aan een betere wereld voor ons allen.

Even later komt het bericht binnen dat de rijken weer rijker zijn geworden en de armen armer. Bill Gates staat boven aan de lijst van de rijken. Je hoeft niet heel erg slim te zijn om te voelen dat dit niet goed gaat.

Dan zie je even verder dat KPMG en Ballast weer verwikkeld zijn in een schandaal rond smeergelden in Saudi-Arabie. Dat een politicus in Sint Maarten door het Openbaar ministerie zal worden vervolgd. Dan lees ik ook een bericht over hoe de farmaceutische industrie de boel belasert en met mensenlevens speelt.  

Het val dan des te meer op dat niemand op de boodschap reageert. En als er een reactie komt zal het niet positief zijn want de kerk heeft al haar geloofwaardigheid de laatste jaren verspeeld door de manier hhoe ze is omgegaan met al die schandalen.

0 views0 comments

Recent Posts

See All

Creativiteit DRAFT 4.0 29 november 2023 Een van de vaardigheden van de Future of Work is creativiteit. Creativiteit houdt in dat je in staat bent om unieke oplossingen te bedenken en je perspectief ku

De volgende verkiezingen op Curaçao DRAFT 4.0 28 november 2023 De volgende verkiezingen op Curaçao. Nu de verkiezingen in Nederland maar ook elders hebben plaatsgevonden, bijvoorbeeld Argentinië, begi

Happy birthday ChatGTP DRAFT 4.0 27 november 2023 Op 30 november vieren we de eerste verjaardag van onze vriend ChatGPT, die de wereld heeft veroverd. In slechts één jaar hebben Chat en wij heel wat m

bottom of page