top of page

Het maatschappelijk middenveld en sport; Geoffrey Goede

Het maatschappelijk middenveld en sport; Geoffrey Goede

DRAFT 1.0

5 oktober 2021

Het maatschappelijk middenveld is dat deel van het maatschappelijk leven waarin burgers vrij en zelfstandig kunnen handelen, zoals in kleine en grotere bedrijven, NGO's, vakbeweging, politieke partijen, enzovoort. Sportverenigingen en –federaties zijn een belangrijk onderdeel van het middenveld. Het draait om vrijwilligers die met elkaar samen iets doen voor hun club en hun sport.

Op Curaçao is het niet anders en wordt er met beperkte middelen, soms met een wat subsidie, wonderen gedaan en beleven veel mensen veel plezier aan de sport en steeds vaker worden er internationale resultaten bereikt.

Een voorbeeld is de volleybal. De sport is continu actief, met ups and downs, maar ze gaat gewoon door. Wat bijzonder is dat in deze sport een vrijwilliger, Geoffrey Goede), de geschiedenis heeft vastgelegd, in het boek “Historia di Vòlibòl di Kòrsou” (Goede, 2015). Het is geïnspireerd door boek door het boek over de geschiedenis van het voetbal van Curaçao, toevallig is dat dit jaar honderd jaar geleden (Marcha, 2008). Het boek glossy boek telt 308 pagina’s en is vol met foto’s en is een naslagwerk.

Er is een de “Salon di fama” voor de sport. Recent zijn er weer een aantal sporters geëerd, maar er is nog veel te doen. En dagelijks wordt er op sportgebied nog geschiedenis geschreven. Maar het kan niet verhuld worden dat het middenveld, in het bijzonder de sport het zwaar heeft. Het enige uitzicht lijkt te zijn om het jeugdig sporttalent zo snel mogelijk te exporteren.

References

Goede, G. (2015). Historia di Vòlibòl di Kòrsou. Willemstad.

Marcha, V. (2008). Histroria di futbol di Korsou 1921 - 2006 (Curacao). Willemstad.

Dr. Miguel Goede

0 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page