top of page

Het einde van de crisis?

Het einde van de crisis?

DRAFT 2.0

Dan is er op 4 augustus 2022 een persconferentie van de regering in het kader van de pandemie. Minister president Pisas is terug na een verblijf iin het buitenland van enkele weken voor medische behandeling. De boodschap is, dat de projectorganisatie om de crisis van de pandemie te bestrijden, is opgeheven want er zou niet langer een aanleiding hiervoor zijn. Over de uitbraak van de appenpokken wordt niet gerept.

Dan komt er een vraag over een heel ander onderwerp. Wat doet de regering met het massale vertrek, emigratie, van mensen naar Nederland en Bonaire. De minister president antwoordt meteen dat er een exodus is! Dat er geen middenklasse meer is. Dat er volop banen zijn in de horecasector maar dat dat geen middenklasse is. Het neemt tijd op de banen voor de middenklasse te creëren in bijvoorbeeld de sector van e-gambling. Maar dat mensen zich ook zelf moeten omscholen voor deze meer ICT banen.

Langzaam worden wij geconfronteerd, en dringt het besef door, niet alleen van ons steeds kleinere schaal, maar vooral het vertrekken van ons menselijk kapitaal, met als gevolg het steed verkleinen van ons probleemoplossend vermogen. En toch is het niet doorgedrongen dat men het nog resterende vermogen moet koesteren door ze te betrekken bij het proberen op te lossen van onze problemen.

Ik moet ook denken aan een aantal video's die ik de afgelopen dagen heb gezien. Een set van vulgaire video's van het zomercarnaval in Rotterdam en video's van hoe hier voetbalspelers, supporters en wie weet wie nog meer, met elkaar op de vuist gaan. Ik wil het ontkennen dat er een steeds grotere groep aan de onderkant van de samenleving is gedegenereerd en volgens mij niet meer is terug te brengen is naar de samenleving. Wij zouden ons moeten richten op te zorgen dat niet nog meer mensen buiten de boot vallen.

Miguel Goede

0 views0 comments

Recent Posts

See All

The Other Side of the Coin

The Other Side of the Coin March 2, 2024 In our discussion on disease poverty, primarily stemming from the lack of a steady income, it's essential to consider the flip side: the presence of excessive

bottom of page