top of page

Government 2.0

Dit schreef Runy op zijn Facebook wall.

Hier hebben de meeste Curaçaose MKB bedrijven echt een hekel aan.

Dit is één van de meest gehate formulieren. Waarom?

Elke maand weer : http://www.smartbox.an/~svb/filedb/36.pdf dit formulier invullen. Uitprinten in tweevoud en naar de belastingdienst brengen. Stempeltje halen. Archiveren. Kost 1 uurtje minstens. Je kunt het ook uit handen geven. Maar dat brengt extra kosten met zich mee.

Terwijl iedereen op zijn website zo makelijk een online formulier kan maken. Kijk maar op mijn bedrijfswebsite (contactformulieren, aanmeldingsformulieren, formulieren voor klantvragen). Easy. Peanuts tegenwoordig.

Terwijl je je omzetbelasting en loonbelasting gewoon online kunt aangeven. Op online.belastingdienst.an. Daar moet je inloggen en heb je twee formulieren. Binnen 2 minuten gedaan.

Waarom niet ook een derde formulier bij heren? Eéntje maar. Die bovenste van de SVB.

Ik heb enkele mensen in de politiek - ik zal (nog) geen namen noemen - op het idee gebracht hoe ze dit formulier kunnen digitaliseren. Net als de aangifte omzetbelasting en aangifte loonbelasting. Gewoon een extra tabje bij www.online.belastingdienst.an zetten. Kost bijna niks.

Levert een hele hoop. Volgens mijn eenvoudige berekening zeker zo'n Nafl. 4,5 miljoen jaarlijkse besparing op voor Mkb op Curaçao. Ik kan je die berekening tonen. Ondernemers kunnen ipv een uurtje naar de belastingdienst gewoon thuis of op kantoor of in de winkel zitten en omzet maken. Dat levert weer meer belasting op voor het tabje "Omzetbelasting". Of zo hard werken dat er meer personeel aangenomen kan worden. Dat levert meer belasting op voor het tabje "Loonbelasting".

Maar tot nu toe pakt niemand het op. Dus vrijwel alle mkb bedrijven op Curacao moeten iemand inhuren om naar de belastingdienst te gaan om hun formuliertje van de SVB af te leveren.

LIKE DIT ALS JE EEN ONDERNEMER BENT OP CURACAO OF EENTJE KENT EN JE WILT HEM/HAAR HELPEN OM PRODUCTIEVER TE WORDEN. FORWARD DIT NAAR MEER MENSEN. Dankje.

0 views0 comments

Comments


bottom of page