top of page

Gezondheidszorg nog een keer

Ik kan hetzelfde verhaal ook anders vertellen. Augustus 2013, Da de vakantie, doe ik mijn medische checkup bij de huisarts. Standaard, de cholesterol moet tocht iets om laag een een bloedwarme is iets te laag. Ik krijg wat medicijn en na zes weken ben ik terug. Cholesterol is weer ok, maar bloedwaarde nog niet. Nog even doorgaan met de medicijn. Zes weken later is het nog niet ok dus voor het eerst bij de internist. Weer bloedprikken en een ego. Niets te vinden. We blijven afspraak na afspraak. Ik stop ermee. Op een dag zie ik bloed in de stoel. Schrikken. Via de huisarts kom ik bij de darmspecialist. Dat wordt een uitgebreid onderzoek van de dikke darm. Niets te zien en niets gevonden. Aambeien komen dor stress en slechte bloedsomloop. Dus wat afvallen door wat meer te lopen. Eind juni voelen me darmen helemaal niet okay. Via de huisarts weer bij de darmspecialist. Uitgebreid maagonderzoek, maar weer niets te vinden.

Goed het is allemaal tussen de oren. Ontslagen worden en drie jaar werkloos en procederen dat gaat zijn tol eisen.

Ondertussen lees je, praat je met mensen en luister je naar je intuïtie. Dus loop je naar de apotheek en kom je de bevriende eigenaar tegen. Wat blijkt? Ik eet niet conform mijn bloed groep. Ik eet bijna vegetarisch en te veel granen, want voor het lopen ben ik overgestapt op havermout ontbijt. Ik kap gelijk met granen en ga veel lees eten. Wat blijkt? De klachten verdwijnen snel en steeds meer.

Nu hoef ik met dit verhaal niet terug naar de huisarts, de internist en de darmspecialist. Dit had overal ter wereld kunnen gebeuren. Het mooie van Curacao is dat naast goede traditionele medische zorg en alternatieve geneeskunde is.

0 views0 comments

Comments


bottom of page