top of page

Gebrek aan empathie

Ik doe research naar de jeugdwerkloosheid van 37%. In dit prachtige boek begint deze succesvolle jongeman over hoe hij werd mishandeld door zijn liefhebbende ouders. Ze wisten niet beter.

Miguel Goede's photo.

Miguel Goede's photo.

1Like · · Share

Kenneth Abraham, John Getrouw and 2 others like this.

Jonathan Estanista Su obra tambe ta great

See Translation

Yesterday at 4:07pm · Unlike · 2

Marten Jan Groen Ja ... zo gaan die dingen !!

Het is veelal gewoon een herhaling van zetten ... én van eigen ervaringsfeiten.

See Translation

Yesterday at 4:14pm · Like

Rudy Wijngaarde Ik zeg je nu al dat een aanzienlijk deel van die 37% VRIJWILLIG werkloos is; triest maar (helaas) waar!

See Translation

17 hours ago · Like · 1

Miguel Goede Hoezo?

17 hours ago · Like

Rudy Wijngaarde Simpelweg omdat een aantal jongeren (helaas) gewoon niet WIL werken. Dat kan luiheid zijn, of omdat b.v. het minimumloon niet veel hoger ligt dan het nivo van onderstandinkomen, dus waarom 40 uur per week werken, als ik zonder werk niet zoveel minder verdien. Niet dat ik het er mee eens ben hoor!

See Translation

17 hours ago · Like

Miguel Goede Omayra Leeflang en Stanley Brown, William de Luca is het waar wat Rudy Wijngaarde zegt?

17 hours ago · Like

Miguel Goede Rudy Wijngaarde je begrijpt ze niet. Please lees dit boek.

17 hours ago · Like

Stanley Brown Gezonde mannen op Curacao krijgen zeer zelden onderstand Rudy Wijngaarde Het gezicht van de onderstandtrekker is die van een vrouw met kind of zwanger van een kind.

Volgens mij wordt iemand pas tot het leger van werklozen gerekend als hij de laatste zes maanden actief naar werk heeft gezocht.

Mensen die al jaren niet hebben gewerkt of niet naar werk zoeken komen in deze cijfer niet voor.

Mijn pragmatische ervaring van uit de FM pa desempleado dat langdurige werklozen heel moeilijk weer inzetbaar zijn maar ze zijn langdurig werkloos geworden na een eindeloze weg van afwijzingen en onderbetaalde jobs and then they eventually give up. Ze verloederen dan ook vaak als ze niet adequaat door familie,ouders,grootouders etc worden opgevangen.

See Translation

17 hours ago · Like

William de Luca Om jouw gerichte vraag te beantwoorden, Miguel Goede. Ik schaar mij 100% achter Ruud Wijnaarde's stelling. Ik voeg hier nog aan toe dat een niet onaanzienlijk deel van de jeugd "non-employable" is. Wat is dat? Afgezien van de vrijwillige werkloosheid, heb je veel jongeren die niet eens de lagere school hebben afgemaakt, alsook niet een "juiste" instelling hebben. Dus zijn moeilijk inzetbaar. "Trabou tin", een publicatie die in 2004 is verschenen, gaat dieper in op deze problematiek. M.i. iser niet veel veranderd na 10 jaar. Echter..... Je hebt tegenwoordig een groot aantal SBO'ers, die met diploma op zak, niet aan een baan komen. De vraag, die beantwoord moet worden is: Waarom? Stagnerende economie? Mismatch tussen vraag en aanbod? Durf ik (vooralsnog) geen uitspraken over te doen.

See Translation

17 hours ago · Like

Miguel Goede Heb je rapport digitaal? En ik denk dat wat jullie missen is de wereld begrijpen vanuit die jongeren.

17 hours ago · Like

Rudy Wijngaarde Kijk Miguel, natuurlijk is het - met alle respect - belangrijk om de belevingswereld van de jongeren te analyseren en te begrijpen en van daaruit gerichte beleidsmaatregelen te lanceren. Enige wat ik wilde zeggen is dat vele jongeren VRIJWILLIG werkloos zijn, dus bewust kiezen om niet te werken!

See Translation

16 hours ago · Like

Yoli Peterson als je geen werk heb dan ga je verder studeren toch?thuis zitten is ook niks. leerplicht zou tot je 21 ste moeten.

See Translation

16 hours ago · Like

Stanley Brown We praten altijd over de gevolgen van het systeem William de Luca maar proberen nooit de oorzaken van de gevolgen te verbeteren omdat het vaak goedkoper is de gevolgen met cosmetische handelingen short term op te lossen waardoor het systeem steeds meer gevolgen blijft produceren waarvan de oplossingen steeds duurder worden..

Vraag 1.Waarom hebben veel jongeren niet eens de lagere school afgemaakt. Antw. Door generaties lange ondervoeding vanaf de buik van de moeder . Hoe lossen we dit op .We voeren loonslaven in vanuit de omringende landen en bouwen moderne gevangenissen voor onze dropouts.

.

See Translation

16 hours ago · Like · 3

Miguel Goede En daarom hebben we 37% want we hebben ze allemaal al veroordeeld. Het is zo makkelijk roepen. Lees hun verhalen. Praat met ze.

16 hours ago · Like · 1

Yoli Peterson discipline is volgens mij de belangrijkste oorzaak. hoe vaak zie je die jongens om 9 uur nog op straat?

See Translation

16 hours ago · Like

Stanley Brown Bijna niemand is vrijwillig werkloos. Rudy Wijngaarde Iedereen wil geld hebben en daarom als ze niet aan een legale baan kunnen komen worden ze vaak kleine ondernemers in de drugshandel wat heel hard risico vol hard werken is met hele lange uren. Sommigen komen ook in de criminele circuit terrecht wat ook heel hard risicovol werken is.

See Translation

16 hours ago · Like

Stanley Brown Yoli Peterson Je moet en geld hebben en verstand om verder te studeren. geld voor schoenen,kleren etc De dropouts hebben geen van beiden.

See Translation

16 hours ago · Like

Yoli Peterson niet altijd de schuld bij een ander zoeken. choices you make in life and choices your parents made for you.

See Translation

16 hours ago · Like

Miguel Goede een jongeman schrijft en boek waarin hij het uitleg, maar daar hebben we geen boodschap aan, we weten het al: geen eigen verantwoordelijkheid, geen dicipline, choices. geen wonder dat ze haten en atrakos gaan. en we zullen volharden, ook hierop hebben we ons woordje klaar en het is niet: ik ga het boekje lezen. en zo blijft curacao verdeelt tussen zij die het makkelijk hebben en anderen die moeten overleven.

16 hours ago · Like · 3

Stanley Brown Jij leeft in een ivoren toren Yoli Peterson They have no parents capable of making choices. They often only have a mother that has to fight for her survival by lying on her back. Mother comes home with the next man and tells the child take a walk.Poor people by nature make the wrong choices because whatever choice they make is wrong so they just do not care any more

16 hours ago · Like · 1

Stanley Brown Ami si ke lesa e buki .

16 hours ago · Unlike · 2

Yoli Peterson explain why the poor haitian like my gardener makes good choices.

16 hours ago · Like

Miguel Goede ignorance is bliss

16 hours ago · Like · 1

Miguel Goede In the Information Age, Ignorance Is a Choice

16 hours ago · Like · 1

Miguel Goede sleep well

16 hours ago · Like

Stanley Brown In Haiti there are thousands that do not make it either. If you talk to the Haitians that make it here and not all make it you will be surprised that they come from families in Haiti who were accustomed to having three meals a day and had a certain level of wealth before coming here. The same selections also takes place among the dropouts we send to Holland.Many who could not make it here make it in Holland thanks to the better sociale opvangnetten but many do not make it in Holland either.

16 hours ago · Like

Miguel Goede http://www.theatlantic.com/.../your-brain-on.../281780/

Your Brain on Poverty: Why Poor People Seem to Make Bad Decisions

www.theatlantic.com

And why their "bad" decisions might be more rational than you'd think.

16 hours ago · Like · 3 · Remove Preview

Miguel Goede Ook dit zullen we niet lezen. ignorance is bliss

16 hours ago · Like

Yoli Peterson not all stanley my gardener came with his clothes. the only thing he had. but lets get back to the topic you mentioned about children dropping out.

16 hours ago · Like

Yoli Peterson wie beslist en laat een kind op de lagere school een dropuot worden?

See Translation

16 hours ago · Like

Omayra Leeflang Het grote probleem is dat we praten over de jeugd maar nooit met de jeugd. Ik geloof er niets van dat zoveel jongeren vrijwillig werkloos zijn. Het is de opstelling van comfort zone middel class

See Translation

16 hours ago · Like · 2

Yoli Peterson je kan de schuld bij iedereen gaan zoeken maar uiteindelijk moet jij zelf beslissen of je door gaat met school of je tot 12 uur in je bed blijft liggen. excuses helpen niet. nu niet nooit.I do not believe in excuses. I believe in hard work as the prime solvent of life's problems.

See Translation

16 hours ago · Like

Marten Jan Groen Yoli Peterson

Het is makkelijk praten vanuit een bepaalde comfortzone of als je bent opgegroeid in een tamelijk succesvolle leefomgeving.

In de eerste plaats hebben deze jongeren al niet zo'n positief zelfbeeld. Daarnaast geloven ze veelal slechts in god en NOOIT in zichzelf !!

Daar begint de eerste afhankelijkheid al mee ...

Vanuit die optiek bezien is de gedachte, dat een ander het altijd heeft gedaan niet zo bijzonder vreemd.

Men heeft immers ook nimmer geleerd zélf iets op te lossen ?! Voor alles is hoegenaamd een oplossing, als je maar in de man daar boven - onze lieve heer - gelooft.

Dat alles werkt niet zo vreselijk stimulerend voor een mens.

Daarnaast missen deze jongeren een goede voorbeeldfunctie in hun directe omgeving. Een mens copieert veelal doch slechts ?!

Dat is zo'n beetje hun uitgangspositie én veelal groeit dit soort jongeren in getto-achtige situaties op, waar slechts het recht van de sterkste geldt en zeker niet wordt geselecteerd op enig positief gericht doorzettingsvermogen, laat staan intelligentie !!

Meisjes scoren in dat opzicht sowieso al véél beter dan jongens. Overal ter wereld.

De jongens overleven en slagen veelal slechts door hun bravour !!

Ook in NL bestaan families, die al hele generaties in de bijstand zitten. Het heeft alles van doen met wat jij hebt leren zien als "normaal".

In die zin is het werkelijk perfect te luisteren naar de verhalen van deze jongeren. En van daaruit tot een mogelijke oplossing te geraken.

Eenmaal voorzien van een bepaald stempel, kom je daar op dit eiland niet zo snel meer vanaf.

Deze Curaçaose samenleving ervaar ik iedere dag weer als ongelooflijk neo-koloniaal en tribaal. In die zin is er voor heel veel mensen sowieso geen plaats !!

Het ligt natuurlijk altijd aan hunzelf, maar je bent een product van je direkte omgeving. Het is nogal moeilijk van dat levenspad af te geraken ...

Misschien verheldert het volgende plaatje iets van het proces, dat ieder mens veelal te wachten staat

See Translation

Marten Jan Groen's photo.

7 hours ago · Edited · Like · 1

Meta Fahrenfort Tja, en dan heb je het met dat plaatje over iemand die een idee heeft waar hij staat en waar hij heen wil. 'perspectief', zeg maar. Ik ben bang dat ook dat bij vele van onze jongeren ontbreekt. Geen idee wat ze zouden willen, geen idee hoe ze dat zoude...See More

See Translation

6 hours ago · Like · 1

Meta Fahrenfort Opvoedingsondersteuning?

See Translation

6 hours ago · Unlike · 1

Lucien Wongloising Gedurfd standpunt met onderbouwing uit de realiteit richting comfortable middle class, Marten Groen. Iedereen creëert zijn eigen realiteit. Sommigen voor anderen..

Ik kan dit onderschrijven.

See Translation

about an hour ago · Unlike · 1

0 views0 comments

Recent Posts

See All

Dissent: A Pillar of Democracy

Dissent: A Pillar of Democracy April 18, 2024 Yesterday, I couldn't find the time to blog. My schedule was packed, and it was chaotic. Not only were there continuous meetings, but numerous reports nee

Reflections on the ABC Islands Tourism Symposium

Reflections on the ABC Islands Tourism Symposium April 16, 2024 Last Friday, I had the opportunity to attend the symposium organized by the Association of Dutch Caribbean Economists (ADCE) on the them

Confronting Ignorance in the Face of Reality

Confronting Ignorance in the Face of Reality April 15, 2024 We are ignorant of the facts, and we deny the facts we do have. No one is pushing to finally publish the figures from the 2023 census. Howev

Comments


bottom of page