top of page

Een willekeuige woensdag

Een willekeurige woensdag

Het is woensdag 4 september 2013. Voor de goede orde het gaat goed met mij. Ik volg een leuke cursus en cerzorg lezingen, coach mensen, geef adviezen over websites. Ik schrijf niet alleen blogs maar ook boeken en artikelen.

Het is de dag dat de douane dreigt de zaak plat te leggen. De dag daarvoor heeft de brandweer de zaak plat gelegd. Net als bij de politieschool was een van de kazernes niet meer leefbaar. Nu zijn alle brandweermannen onder gebracht in een kazerne.

Maar de Commissie Financieel Toezicht had geroepen dat het goed gaat met de openbare financien. Volgens mij kunnen deze cijfers geen reflectie zijn van deze organisatie. Een apparaat dat beleid wordt door een groot aantal politiek aangestelde interim leidinggevenden. Er stonden vele advertentie in de krant, maar wie die echt iets kan, behalve ondergetekende, wil nu voor zo'n overheid werken? Men wil misschien wel als goed betaalde adviseur aan de slag. Het lijkt alsof dat als men voor de overheid gaat werken, men zich bij een sekte heeft aangesloten.

Ondertussen was de minister van justitie in de Staten. Hij had al eerder geroepen dat hij de misdaad niet aan kan zonder extra begrotingsmiddelen. Heeft de Cft daar ook nota van genomen? Nu roept Statenlid Koeiman dat de minister achter gesloten meer kan vertellen van de strategie om de misdaad te bestrijden. Maar met de moord op een Statenlid zou je rekening moeten houden dat de misdaad overal is doorgedrongen.

Selikor meldt een winst van twee miljoen. Positief nieuws! Ten ministe een bedrijf dat niet aanklopt bij de regering en mensen moet afvloeien, net als de DAE die vorige week bankroet ging. we horen er niets meer van. Maar de directeur waarschuwt voor het lopende jaar. De business is afgenomen. En toch klaagt men op Facebook. Hoe kan het dat Selikor winst maakt en het eiland vuil is? Alsof er niet genoeg te klagen is.

ik rij even langs de computers hop. Hangt er een A4tje op de deur: "Closed for inventory". Doet me denken aan Curgas de dag daar voor. Er hing ook zo'n briefje met vandaag gesloten. Blijkbaar kan iedereen in deze tijden klanten missen. Ronald Rouse meldt op Facebook dat hij al meer dan een halfuur aan de lijn wacht op UTS.

Ik ga door met waar ik mee bezig ben. Oja, we hebben een nieuwe speler in de Big League. Jean Julien gaat goed in de US Open. Helaas is Marc Anthony boos vertrokken. Hij personeel op de lucht haven heeft hem niet hoffelijk behandeld. Oja, paar dagen gelden won de dochter van Ronald Rouse "The Voice" in Nederland.

het is 33 graden en de stad is vol met toersisten, ook bij Janthiel beach.

0 views0 comments

Recent Posts

See All

The Power of Dissent in Democracy: Learning from Icons

The Power of Dissent in Democracy: Learning from Icons February 26, 2024 Dissent, often perceived as abstract and elusive, plays a pivotal role in shaping democracies worldwide. But what exactly is di

bottom of page