top of page

De zeven vinkjes op wereld niveau

De zeven vinkjes op wereld niveau

DRAFT 2.0

9 maart 2022

Het conflict in de Oekraïne illustreert dat wij nog lang niet klaar zijn met een geprivilegieerde kaste. Wij zijn nog ver weg van een wereld waarin iedereen meer gelijkwaardig is, realiseer ik mij vandaag (8 maart 2022), de internationale dag van de vrouw. Ik zag een artikel met de volgende kop: “Business as usual in Munich: White men rule the world” (Fernandez, 2022).

Ik vernam in het nieuws hoe de vluchtende Oekraïners Afrikanen die ook het land trachten te ontvluchten discrimineren en hoe relatief weinig aandacht dit krijgt in de media. Dat heel Europa spontaan de deur opent voor vluchtelingen uit dat land en hoe burgers gift doneren om deze slachtoffers te helpen, en hoe dat opvallend anders was bij bijvoorbeeld Syriërs en andere vluchtelingen uit Afrika. Het doet mij ook denken aan twee jaar geleden, toen de Chinezen de Afikanen de schuld gaven van COVID-19. Terwijl velen in het Westen het boekten op de Chinezen. Ook werd zichtbaar dat zwarten in de VS het hardst werden getroffen door de pandemie. Dat George Floyd omkwam door politiegeweld en de black lives matter beweging verder groeide.

Ik had het niet verwacht nadat president Nelson Mandela tot icoon was verheven en president Barak Obama de verwezenlijking werd van de droom van Martin Luther King.

Wij zijn ons niet bewust dat wij er nog lang niet zijn. Ik denk dat er een enorm latent probleem is en dat dit onverwacht tot een groot probleem kan leiden. Ik moet zeggen dat Hollywood zijn best doet. Ik vind de geforceerde diversiteit in films soms erg storend, maar realiseer mij steeds meer dat het misschien nog erg noodzakelijk is.

References

Fernandez, B. (2022, March 7). Business as usual in Munich: White men rule the world; A photograph from a CEO lunch at this year’s Munich Security Conference yet again demonstrated who continues to run the world. Retrieved from Business as usual in Munich: White men rule the world: Business as usual in Munich: White men rule the world

Dr. Miguel Goede

0 views0 comments

コメント


bottom of page