top of page

De leugen regeert?

De leugen regeert?

15 april 2023

Ik heb vandaag mijn blog van vandaag al opgeleverd: School of the Future. Maar iets borrelt bij mij. De Onderlinge Regeling als vervanging van Coho werd gepresenteerd in een road show. Het zou een grote overwinning zijn voor onze politici want onze autonomie is in tact gebleven en er werd geantwoord dat de Nederlandse investeringen in onze economie door gaan. Dit bij monde van hoofd sofist van de regering, Dr. Miseria. Nu blijkt dat een leugen te zijn want de staatssecretaris verklaart dat er niet is getekend voor de 250 miljoen investeringen ten behoeve van de boost van de economie. Ik geloof trouwens niet in investeringen, want ons probleem is gebrek aan leiderschap en visie. Alle investeringen van de afgelopen jaren (Insel Air, CMC, Dok, opbrengsten verkoop UTS) zijn in rook opgegaan. Een uitzondering is de particuliere investering door Sandals. Maar dat terzijde.

Een ander dossier waar (de waarheid) niet wordt gesproken is het zoeken van de operator van de raffinaderij. Nu blijkt iedereen en alles met de noorderzon te zijn vertrokken, terwijl sofisten ons steeds hebben verzekerd dat alles op orde was.

Dan nog het geval dat aangifte is gedaan tegen een Statenlid die iets te maken zou hebben met vervalsing van een salarisslip van een fractiemedewerker.

Dus hecht ik geen waarde aan de woorden van de minister president dat hij niet langer uitsluitend gebruik zal maken van Family & Friends maar van onze beste breins.Voor mij is het meer dan een gevoel dat thans de leugen regeert. En het parlement doet er weinig aan c.q. doet er zelf aan mee. Een democratie kan niet functioneren als er in het parlement wordt gelogen.

Mijn vage hoop is gevestigd op het oude adagium: Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar altijd wel.

Miguel Goede

0 views0 comments

Comentarios


bottom of page