top of page

De Ferrari van Leclerc en het Coho

De Ferrari van Leclerc en het Coho

DRAFT 2.0

27 mei 2022

Zondag 22 mei viel de Ferrari van Leclerc stil. Hij startte voor de zoveelste maal dit seizoen vanuit pole position en ging aan de leiding in het klassement. Hij leek niet te stoppen, ook al liepen Red Bull en Mercedes langzaam in. En dan slaat het noodlot toe en valt de motor uit en is de race verloren en verliest Leclerc de leiding in het klassement.

Het doet mij denken aan het Coho. De consensus rijkswet leek niet te stoppen en het leek een kwestie van de race uitrijden. Maar ronde na ronde slinkt de voorsprong. De coureur, de staatssecretaris, lijkt na iedere bocht en pitstop het zelfvertrouwen te verliezen. Dat is het beste te zien bij de stop van IPKO van 2 mei, gehouden op St. Maarten. Dan neemt de staatssecretaris gas terug; die 12,5% korting op de ambtenarensalarissen is van de baan. En nu hapert de motor in de Tweede Kamer en dreigt de niet in te halen Coho uit te vallen (Antilliaans Dagblad, 2022). Einde oefening. En dreigt het verval van de eilanden verder terrein te winnen.

References

Miguel Goede

0 views0 comments

Recent Posts

See All

The Power of Dissent in Democracy: Learning from Icons

The Power of Dissent in Democracy: Learning from Icons February 26, 2024 Dissent, often perceived as abstract and elusive, plays a pivotal role in shaping democracies worldwide. But what exactly is di

bottom of page