top of page

Bizar

Ik zit in de intercity trein van Nijmegen naar Utrecht. Ik ben op weg naar een afspraak met de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (NSOB). Het is erg fris. Voor mij is dat zeker het geval. In de trein luister ik via internet naar de Curaçaose media. Knap van ons eiland dag we bijna alle radiostations op internet hebben. De connection hapert erg, maar het nieuws is te volgen. Het beeld van Curaçao is bizar. Ik weet niet waar te beginnen. De minister president is op de radio om uit te leggen dat de gevolmachtigde minister alle om haar, haar cv en beleid zal uitleggen. Hij zegt dat mensen erg negatief bezig zijn. Dat hij en het kabinet alleen niet vooruit kunnen helpen. Hij zegt dat ook Wiels dat Voor zijn dood heeft ingezien. Maar nu: wie wind zaait, zal storm oogsten. Jaren lang heeft de huidige regering deel uitgemaakt van een systeem dat dit land heeft verdeeld en daardoor kapot gemaakt. Een beleid heeft gevoerd dat het eiland heeft gebracht tot de rand van de afgrond en nu een "cold turkey" beleid voert met alle gevolgen van dien. Het kan niet anders dat deze regering niet gesteund wordt. Te meer daar diverse ministers onkundige zijn en/of deelbelangen en/of eigenbelang dienen c.q. nastereven.

Vervolgens is er het item met de minister van justitie. Naar aanleiding van een vraag van een journal is zegt hij dat Curaçao in handen is van de georganiseerde misdaad. Hij zegt dat de moord op Wiels is opgelost, maar dat de zaak tegen de Intellectuele daders nog niet rond is, maar het gaat de goede kant op. Dat er nu veel acties worden ondernemen door de misdaad te destabiliseren, een golf van overvallen.

Als je denk dat alles hebt gehad dan hoor je dat op 13 november 2013 dat Robby's lottery ontslag heeft aangevraagd voor 300 medewerkers, omdat het OM een inval heeft gedaan bij zijn hoofd kantoor. Ook de telecom aanbieder UTS wil ook 200 medewerkers afvloeien. Enkele dagen geleden publiceerde Vereniging Bedrijfsleven Curaçao dat al Meer dan 2000 mensen in 2013 hun baan zijn kwijt geraakt?

0 views0 comments

Recent Posts

See All

The Power of Dissent in Democracy: Learning from Icons

The Power of Dissent in Democracy: Learning from Icons February 26, 2024 Dissent, often perceived as abstract and elusive, plays a pivotal role in shaping democracies worldwide. But what exactly is di

bottom of page