top of page
Search
  • _

Blog

Dertig minuten zwemmen zitten erop en ook de dertig minuten joggen. Tijdens het uitzweten ga ik achter de PC een blog schrijven. Het is dinsdag 24 september 2013 in de "siman di kultura". Bijna niets wijst op deze cultuur week.

Jacob Gelt Dekker schept op Facebook op over zijn inmiddels 30.000 hits op zijn column over de moord op de politicus Wiels. Hij beweert te weten hoe het zit. Ook Stanley Brown speelt detective op Facebook, op jacht naar de moordenaar. Karel vraagt zich af of we de code corporate governance maar af zullen schaffen, naar aanleiding van een bericht in de Amigoe van vandaag 24 september 2014 dat premier Asjes tegen de adviezen van de Adviseur Corporate Governance in toch zijn vrouw benoemt in de raad van Commissarissen van de CTB. Hij krijgt redelijk wat reacties.

Over de krant gesproken. Vermeende fraude het wegenfonds. Walk-out bij Aqualectra. Het gaat daar steeds minder sinds de oude directie daar twee jaar geleden is weggejaagd. Hodge is geen leider meer van de PAR. PIN is een nieuw platform. Sommige zeggen dat het een nieuwe politieke beweging is. Vier verdachten moord Wiels. Er is nog altijd geen nieuwe minister onderwijs. Vijf ministers zijn uitlandig.

Ondertussen volg ik maar half het nieuws op Telecuracao. Daar zien we minister van economische ontwikkeling in Tokio met de onze vlag en onze baseballer Coco Balentien. Statenlid mevrouw Leeflang legt uit in wat voor ellendige situatie de gepensioneerde mensen zitten al gevolg van de door de regering aangenomen wet en het uitblijven van reparatiewetgeving. De voorzitter van de nieuwe PIN legt uit dat ze geen politieke partij zijn maar een beweging die vernieuwing wil. Ze gaan een lezing organiseren met een mij onbekende Britse econoom en de de doctoren Martina en Tromp. Verniewing?! ik grijp mijn hoofd vast. Ik snap jongens als Gino en Tatiana wel. ze doen gewoon hun ding en bemoeien zich echt niet met dit soort zaken. Het heeft geen enkele zin en is zonde van de tijd en energie.

Ik moet aan de talkshow van de ochtend waarin werd geklaagd dat in Pietermaai ondernemers zich niet aan de regels houden omdat ze ambtenaren van de DROV corrupt zijn. In een ander programma had Jasmin had over fraude met verblijfsvergunningen. En Knepa had het OB fraude in de toko's bij de kassa's. Die mevrouw die nu weg moet bij het Curacaohuis. Het managementteam van SOAW dat niet meer terugkomt. Na 101010 is het allemaal verloedert.

Nergens zie, hoor of lees ik nog iets over de fantatische schoonmaak acties van het eiland door tweeduizend vrijwilligers. Een journaliste belt me op voor een interview, met de vraag hoe het kan dat vandaag al weer vuil illegaal is gedumpt op plekken die zaterdag zijn schoongemaakt. Het is opvoeding en dat is een proces dat generaties duurt.

Mijn blog van vandaag is gelezen door vijftig mensen. Ik vind het mooi. En het was een positief verhaal over Curacao 3.0. Je zou bijna gaan denken dat ik manisch depressief ben.

0 views0 comments

Recent Posts

See All

This book is on an Uthopian Small Islland Development State (in the Caribbean). It covers: The individual The family The education The neigborhood Living Work Governance This Uthopia is powerd by info

Even institutions like The Economist are concerned about the lack of jobs in the future due to the progress of technololigicale developments and the implementations of these. http://www.economist.com/

I admire does who talk about the future with conviction, because the future is unknown. Someone said the best we to predict the future is to create it. I do not know. The future has changed. The chang

bottom of page