top of page

PBS

Prins Bernhard School with the help of volunteers and donations is implementing a PC network.  All classrooms will have access to two PCs.  Eventually the school wants to implement one laptop per child.  The school is already a pilot for this OLPC project.  But there is no follow-up off this project. This project illustrates various principles of Society 3.0.  Voluntarism. Give away what you do not need. Sustainable. Money is secondary.  Does not wait for government. Internet.  Uses social media to inform and get  others involved. One laptop per child.

So, Runny and Ace Iam proud of this project.  It will be a showcase of 3.0.

CURAÇAO – De oude, gedoneerde computers van de Prins Bernhardschool zijn aan een grondige test onderworpen. Zeven vrijwillige systeembeheerders onderwierpen de computers aan een bruikbaarheidstest en maakten een inventarisatie van ontbrekende onderdelen zoals geheugen, harddisk of schermen. In de loop der jaren heeft de school via diverse donaties een aantal computers verzameld, die ingezet moeten worden in de lessen. De systeembeheerders hebben 1 april als doel gesteld om minimaal twee computers per klas te plaatsen.

Prins Bernhardschool

De Prins Bernhardschool maakt zich sterk voor het gebruik van ICT in de klas en heeft een computerlokaal. Het lokaal wordt hier echter niet voor gebruikt, omdat het op dit moment gebruikt wordt als klaslokaal als gevolg van gebrek aan lokalen. Ook is de school een pilot-school die de One Laptop Per Child (OLPC) gebruikt. De directeur van de school maakt zich al jaren sterk voor meer ICT in de klaslokalen, maar door geldgebrek is dit nog niet gelukt. De volgende fase in het project is het aanleggen van een netwerk door de hele school, bekostigd door donaties van bedrijven en personen.

3 views0 comments

Comments


bottom of page