top of page

Zondag 16 juli 2023

Zondag 16 juli 2023

DRAFT 3.0

17 juli 2023

Op een zondag moet je soms gewoon even niets doen. Je zit daar, terwijl je reflecteert op het feit dat het buiten ontzettend warm is en je zelf gelukkig in de koele lucht van de airconditioning zit. Het is een inverter, een technologie die energie bespaart. Terwijl je zo zit, denk je na over het feit dat er nog geen enkele oplossing is gevonden voor verschillende vraagstukken op het eiland, zoals de gezondheidszorg, de ziekenhuizen, de specialisten, de operatiekamers en het ADC-laboratorium. Ook het onderwijs is bezig met de nulmeting en de schoolvakantie is net begonnen, waardoor een grote groep studenten vertrekt als beursaal om te gaan studeren. Maar zij zijn niet de enigen die vertrekken; velen die het niet meer aankunnen of geen perspectief hebben, pakken ook hun biezen.

Er wordt gesproken over het importeren van 1000 Turkse werknemers voor de toeristische sector. Eigenlijk is het ons migratiebeleid; wie vertrekt en wie komt? We hebben de illusie om tot 300.000 inwoners te groeien en dan zou de economie op zijn top zijn. Dit doet me denken aan een paar jaar geleden, toen er gesproken werd over het importeren van 1000 koeien uit Colombia. In de wereld van de sport zijn er zelfs incidenten geweest waarbij spelers met elkaar op de vuist gingen tijdens vriendschappelijke voetbalwedstrijden. Dit roept gedachten op over recente berichten dat het Openbaar Ministerie mogelijk geen onderzoek zal doen naar aangiftes tegen politici. Het is ontmoedigend om deze ontwikkelingen te zien.

Ook merk je op dat Rutte 4 momenteel demissionair is en Nederlandse politici hun eigen prioriteiten hebben. Ondertussen zijn onze honkballers druk bezig met de regionale kampioenschappen, hopelijk op weg naar de wereldkampioenschap. Terwijl je zo zit, de hitte absorbeert en nadenkt over deze gebeurtenissen, kun je niet anders dan je afvragen hoe het gesteld is met verschillende sectoren en de genomen beslissingen. Het is belangrijk om geïnformeerd te blijven en betrokken te zijn, maar het is ook essentieel om af en toe een moment te nemen om te ontspannen en op te laden.

Dan dringt het tot je door dat overal ter wereld de temperatuurrecords worden gebroken. In Wimbledon is de herenfinale aan de gang en in Frankrijk wordt er een etappe gereden. Morgen is het alweer maandag en gelukkig heeft het afgelopen nacht wat geregend.

Miguel Goede

2 views0 comments

Comentários


bottom of page