top of page

(Young) professional

(Young) professional

DRAFT 2.0

15 april 2022

Ik heb de indruk dat op Curaçao veel mensen zichzelf een professional noemen. Het viel mij al rond het jaar 2000 op dat veel studenten zichzelf presenteerden als young professional. Ik heb nooit begrepen wat men hiermee wilde aangeven. Ik heb nu een definitie opgezocht:

A young professional is someone who, although he or she may be employed full-time, is within two years of graduation from a full-time Bachelors, Masters or PhD program (or ABD, post-docs) and is under the age of 35.

Ik heb ook een definitie van professional gezocht.

Professional:

1. a person engaged or qualified in a profession such as lawyers and surveyors.

2. a person engaged in a specified activity, especially a sport, as a main paid occupation rather than as a pastime.

Wat men volgens mij hierwil aangeven is dat men bovengemiddeld is wat men doet. Wat ik mij steeds afvraag is waarom presteren wij (collectief) dan zo onder de maat? Men kan stellen dat wij niet zo veel professionals hebben of dat ze niet zo goed zijn, maar ik denk dat een belangrijkere factor is dat mensen niet worden aangetrokken op basis van hun kennis en kwaliteiten, maar op basis van kennissen en relaties, en dat leidt tot middelmatigheid. Curaçao heeft een groot probleem met recrutering. Over recruiting kom ik binnenkort nog op terug.

Dr. Miguel Goede

0 views0 comments

Recent Posts

See All

The Other Side of the Coin

The Other Side of the Coin March 2, 2024 In our discussion on disease poverty, primarily stemming from the lack of a steady income, it's essential to consider the flip side: the presence of excessive

bottom of page