top of page

We worden steeds gewelddadiger

Zo luidt de titel van een artkel in het AD van 17 maart 2014. Op de voor pagina staat een een artikel over een schietpartij op Koral Tabak, de dag er voor. De week daarvoor hebben jongeren een drugsverslaafde gestenigd. Er is steeds meer geweld op school en ook docenten geven een fout voorbeeld. Maar wat nog moet inzinken is dat nog voor dat de krant verscheen twee jonge mensen zijn afgemaakt en in de mondi achtergelaten. De dag is nog niet voorbij of er is een aanslag op een DJ. Hij overlijdt in de nacht van 17 op 18 maart. Dan vraag je je af hoe de Aimerikaanse State Department tot het idea komt dat het allemaal de goede kant uitgaat met zaken als drugsbestrijding en corruptie.

Wat opvalt is dat het zeer frequent gaat om jeugdig top sport talent, voetbal, honkbal, Dit ontzenuwt de mythe dat sport opzich criminaliteit kan voorkomen ne dat sport jongeren gezonde waarde en normen bijbrengt.

0 views0 comments

Recent Posts

See All

The Other Side of the Coin

The Other Side of the Coin March 2, 2024 In our discussion on disease poverty, primarily stemming from the lack of a steady income, it's essential to consider the flip side: the presence of excessive

bottom of page