top of page

Wat mankeert er aan de opleiding?

Ik had ook een blog geschreven over Trinidad & Tobago 2.0. Dat ze het teveel moeten hebben van de aardolie en daarom toch niet ontwikkelen. Dus het is geen voorbeeld voor Curacao. De volgende discussie ontstaat op mijn Facebook wall.

JacobGelt Dekker:  “No, Curacao has to upgrade itself through education. We cannot make them do it. So far, many refuse education.””

Rob de Waal: “JGD: true.. education is the key to a bright future.

Let everybody learn where their talents lie, not what they are"forced" to be (like lawyer, accountant, jurist etc. - we also need craftsmen, carpenters, painters ...).

Discover your talent and improve your skills !!!”

Els Langenfeld: “Kennis alleen is niet de oplossing. kennis kan misbruikt worden en wordt ook misbruikt voor eigen doeleinden, voor eigen financieel en politiek gewin. educatie moet dus meer zijn dan kennisoverdracht. het gaat ook en misschien vooral om moraal, sociaal gedrag, etc. (beetje ongelukkig geformuleerd, maar hopelijk wel duidelijk).”

Miguel Goede: “We hebben het over hetzelfde...”

Het doet me denken aan het artikel over de Universiteit van Suriname: Universiteit1.0 naar 3.0 van 27 maart 2013. Ik citeer: “De wetenschapsbeoefening van de universiteit komt volgens de bestuursvoorzitter niet tot zijn recht. Van de drie taken, onderwijs, onderzoeken dienstverlening, wordt geprobeerd zo goed als mogelijk inhoud aan te geven.“Van onderzoek en dienstverlening komt weinig terecht’, zegt Sidin. Los van degene die wel wat onderzoek doen, geniet onze universiteit zeker geen prijs daarvoor”, verzucht Sidin.” (http://m.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/16234, geraadpleegd op 31 maart 2013)

Dit doet me denken aan de opening academisch jaar van de Universiteit van Aruba: “Volgens Thodé is hiermee dus een cyclus gestart. Hij legt uit dat de kritiekpunten van Latham

niet alleen van haar zijn, maar een verzameling van kritiek die al heel lang over deze

universiteit bestaan.Vooral ook van mensen buiten de universiteit. “Het is een beeld dat

bestaat en dan is het goed dat je er kennis van neemt. En gaat kijken in je reflectie of dat

beeld klopt of niet. En als het niet klopt, bekijken hoe het komt dat het beeld wel bestaat. En als

het beeld wel klopt, wat we kunnen doen om de realiteit te veranderen zodat het niet meer

Deze universiteiten gaan verder komen omdat het probleem is benoemd en niet onder tapijten is geschoven.Ze hebben tenministe de kwaliteit om het probleem te onderkennen en benoemen. Ik ken universiteiten die dat niet kunnen.

0 views0 comments

Recent Posts

See All

The Power of Dissent in Democracy: Learning from Icons

The Power of Dissent in Democracy: Learning from Icons February 26, 2024 Dissent, often perceived as abstract and elusive, plays a pivotal role in shaping democracies worldwide. But what exactly is di

bottom of page