top of page

Waarom het werken vaak een hel is?

Waarom het werken vaak een hel is?

DRAFT 2.0

1 februari 2022

Ik stel dus dat niet alleen de baas maar ook collegae werk op Curaçao voor elkaar een hel maken. Het is een ingewikkeld onderwerp. Mij is gevraagd om hierover uit te wijden. Ik vroeg mijn collega om zijn ervaring met werken op Curaçao met ons te delen. Servaas Houben schreef het volgende:

Mijn ervaring was dat er vaak:

1. krabben mentaliteit is: ipv concurrentie of ideeën van buiten te omarmen om er beter van te worden, liever alles status quo houden en kennis negeren

2. hoge mate van hiërarchie die niet werkt omdat bij kleine organisaties en samenlevingen leiders een hands-on instelling moeten hebben

Dus qua werk is het vaak op eieren lopen om niemand op zijn tenen te trappen, maar het werk op zich is heel leuk: veel variatie en als professional kan je het verschil maken.

In een andere converstatie verwoorde een vriendin het als volgd:

We leven in een land waar de innovators, de mensen met visie, the movers en shakers de mond word gesnoerd. We leven in een land waarin de mediocre personen die zich houden aan de status quo en niets veranderen op handen worden gedragen. Personen die een managementstijl van “pappen en nathouden” op na houden worden vereerd en vind je in alle sectoren, met als resultaat geen vooruitgang en juist een drastisch achteruitgang omdat de wereld verder blijft innoveren. Service binnen de overheid en overheid NV’s bestaat niet meer laat staan innovatie.

We initiated it, we did our utmost, but Curaçao is just not ready omdat het niet past in de “narrative” van invloedrijke figuren op ons eiland die hun infiltranten hebben. Ach, we really did what we could in 2017 to start this all maar er zijn legio andere agenda’s dus ik stap er uit en laat het aan anderen over die nog wel geïnspireerd zijn. Er is een tijd van komen en een tijd van gaan dus ik wens de groep het allerbeste.

Deze twee mensen kennen elkaar niet en werken in totaal verschillende sectoren. Maar laat mij nu ook de verklaring van Arthur Nivillac erbij pakken. Een uitgebreid verhaal. Het komt erop neer dat er veel grensoverschrijdend gedrag is op het werk. Dat de economische crisis zaken heeft verergerd. Hierdoor is is steeds vaker sprake van prostitutie op de werkvloer. Dames moeten hun diensten verlenen om wat extra's te verdienen om de maand door te komen. Dit komt onder anderen omdat alles duur is en duurder wordt en omdat wij materialistisch zijn (Nivillac, 2022).

Dit zijn slechts drie mensen die hun verhaal vertellen en natuurlijk zijn er ook mensen die een zeer gezonde en prettige werkkring hebben op het eiland.

References

Nivillac, A. (2022, jnuari 26). Prostitushon pa sen tambe na trabou di kolega ku kolega. Retrieved from extra.cw: https://extra.cw/prostitushon-pa-sen-tambe-na-trabou-di-kolega-ku-kolega/?fbclid=IwAR0Z70d8rxuQtPSaPCFnqWlwjVS5y2aiMVVzPJ1BaQQPfSQpr8vBvs-V5rY

Dr. Miguel Goede

0 views0 comments

Comments


bottom of page